Food Technology 2023: Ook voor de vleesbranche

27 maart 2023 Redactie Vleesmagazine

Food, beverage en technologie komen samen tijdens Food Technology 2023 op 12 en 13 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Naast een uitgebreide beursvloer biedt dit event een uitgebreid programma met interessante seminars en lezingen. Ook voor de vleesbranche.

Techniek en machines staan op verzoek van de exposanten van de eerste editie centraal. De ontwikkelingen op het gebied van machinebouw en steeds verdergaande automatisering, vision en robotica staan niet stil en ook kunstmatige intelligentie kan een rol vervullen bij onze voedselproductie. Eén ding is zeker: de productie van voedsel moet efficiënter, effectiever, veiliger, duurzamer

Op het programma van Food Technology staan seminars van Keep Food Simple, IFFI, NVC, HDN, WUR en AutomationNL. Daarnaast zijn er lezingen vanuit onder andere Marel, TNO, Qing, Rabobank, en The GreenUp Company. We lichten er een paar uit.

Lezing TNO: 3D-printers in food

Welke mogelijkheden bieden 3D-printers in food? Daarover geeft Kjeld van Bommel van TNO een lezing tijdens Food Technology, de vakbeurs voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie. 3D Food Printing biedt grote kansen, voor zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument. In de lezing van Kjeld van Bommel worden voorbeelden gepresenteerd van verschillende soorten printers en applicaties waar TNO samen met haar partners aan heeft gewerkt of momenteel aan werkt. Voorbeelden zijn printers voor high-end zoetwaren, gepersonaliseerde voeding, eiwitstructurering en het creëren van vleesvervangende producten.

Lezing: High pressure processing tegen verspilling

High pressure processing kan een middel zijn tegen verspilling, vertelt Jasper van Altena (voedingsmiddelentechnoloog bij Pascal Processing) tijdens zijn lezing. High pressure processing (HPP) biedt al jaar en dag een mogelijke oplossing om verspilling te voorkomen. Mede door de microbiologische veiligheid kan een aantal recalls worden voorkomen en de veiligheid worden vergoot. Door een langere houdbaarheid kunnen meer producten uit een batch worden verkocht. HPP kan voor kleine en grote hoeveelheden.

Lezing Omgaan met reststromen

Om beter om te gaan met de aarde, moeten we ook anders omgaan met reststromen die vrijkomen in de voedselproductie. Hoe gaat zoiets in zijn werk? Daarover vertelt Harold Bink van PeelPioneers tijdens foodvakbeurs Food Technology. PeelPioneers laat op een inspirerende manier zien hoe het proces van idee naar startup naar scale-up, naar productie van reststromen, in zijn werk gaat. Hierin is samenwerking het toverwoord: PeelPioneers werkt samen met veel belangrijke partners, om samen het verschil te maken. 

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?