Damn Food Waste ludiek in actie tegen voedselverspilling

attachment-001_food-image-1549693

Damn Food Waste komt in actie tegen voedeslverspilling en maakt zaterdag een heerlijke gratis lunch, bereid van voedsel dat anders niet op ons bord was beland. Van 'Restjesparadijs' via 'Moestuin Maffia', tot 'Vreemde Vogels': er is van alles te zien en te proeven op 28 juni, in het Noorderplantsoen in Groningen.

De gratis lunch laat zien dat er nog steeds bijna éénderde van al het geproduceerde voedsel niet op ons bord belandt. Producten hebben niet de juiste vorm, kleur, label of blijven achter bij de boer. Youth Food Movement(YFM) maakt van deze producten een lekkere 'discosoep'. Alle Groningse initiatieven, die zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan, komen zaterdag in actie om te laten zien wat zij doen om dit aan te pakken.

In het restjesparadijs presenteren 'De Goede Vissers' zich met hun 'doordraaisoep'. Deze soep is gemaakt van vis die anders zou zijn doorgedraaid (vernietigd), maar die volgens de organisatie ontzettend lekker smaakt. Ouderwets wecken is mogelijk bij 'Landkeuken'.

Ook is er de Moestuin Maffia, waar je ziet hoe je je eigen eten kunt laten groeien. De 'Waste Watchers' en 'Oma weet wel raad' maken van restjes groente nieuwe groente.

Het evenement is van 12.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Lees ook
Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.

Reststromen als grondstof voor diervoerders

Reststromen als grondstof voor diervoerders

Het Nederlandse familiebedrijf Nijssen company zet zich in tegen voedselverspilling. Het bedrijf maakt van reststromen levensmiddelenindustrie, horeca en retail voer voor varkens en kippen, ‘Food-for-Feed-for-Food’. Ook is het bedrijf stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling.

Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Kipster brengt circulair voer voor hobbykippen op de markt. Nijsen Company maakt het uit de resstromen uit de voedselindustrie, zoals gebroken crackers, haverdoppen en overschotten uit bakkerijen. "Wat de consument niet bereikt en waar niets mis mee is, zit in dit voer", aldus Kipster.