Damn Food Waste ludiek in actie tegen voedselverspilling

attachment-001_food-image-1549693

Damn Food Waste komt in actie tegen voedeslverspilling en maakt zaterdag een heerlijke gratis lunch, bereid van voedsel dat anders niet op ons bord was beland. Van 'Restjesparadijs' via 'Moestuin Maffia', tot 'Vreemde Vogels': er is van alles te zien en te proeven op 28 juni, in het Noorderplantsoen in Groningen.

De gratis lunch laat zien dat er nog steeds bijna éénderde van al het geproduceerde voedsel niet op ons bord belandt. Producten hebben niet de juiste vorm, kleur, label of blijven achter bij de boer. Youth Food Movement(YFM) maakt van deze producten een lekkere 'discosoep'. Alle Groningse initiatieven, die zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan, komen zaterdag in actie om te laten zien wat zij doen om dit aan te pakken.

In het restjesparadijs presenteren 'De Goede Vissers' zich met hun 'doordraaisoep'. Deze soep is gemaakt van vis die anders zou zijn doorgedraaid (vernietigd), maar die volgens de organisatie ontzettend lekker smaakt. Ouderwets wecken is mogelijk bij 'Landkeuken'.

Ook is er de Moestuin Maffia, waar je ziet hoe je je eigen eten kunt laten groeien. De 'Waste Watchers' en 'Oma weet wel raad' maken van restjes groente nieuwe groente.

Het evenement is van 12.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
MBO Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood bundelen krachten tegen voedselverspilling

MBO Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood bundelen krachten tegen voedselverspilling

Het MBO-onderwijs in Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood werken samen in het project ‘Let’s change the face of food waste’. Het doel is voedselverspilling tegen gaan en meer bewustwording te creëren.

Eén op de drie Nederlanders gooit gemiddeld 5 à 15 euro per week aan eten weg

Eén op de drie Nederlanders gooit gemiddeld 5 à 15 euro per week aan eten weg

Een goed gevulde koelkast is fors duurder dan een jaar geleden. We zoeken naar manieren om geld te besparen, zoals slimmer inkopen doen en het tegengaan van voedselverspilling. Toch gooit maar liefst driekwart van de Nederlanders (76%) nog wel eens voedsel weg, blijkt uit onderzoek* van maaltijdboxleverancier HelloFresh. Eén op de drie (38%) weet daarbij...

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

De eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool gaat 13 september van start. Het doel van de challenge is zoveel mogelijk hbo-studenten door heel Nederland bewustmaken van de hoeveelheid voedsel dat nodeloos verspild wordt in scholen, instellingen en in de voedingsindustrie.