Damn Food Waste ludiek in actie tegen voedselverspilling

26 juni 2014 Eric Schuurman 1/3 Deel van het geproduceerde voedel belandt bij niemand op het bord.

Damn Food Waste komt in actie tegen voedeslverspilling en maakt zaterdag een heerlijke gratis lunch, bereid van voedsel dat anders niet op ons bord was beland. Van 'Restjesparadijs' via 'Moestuin Maffia', tot 'Vreemde Vogels': er is van alles te zien en te proeven op 28 juni, in het Noorderplantsoen in Groningen.

De gratis lunch laat zien dat er nog steeds bijna éénderde van al het geproduceerde voedsel niet op ons bord belandt. Producten hebben niet de juiste vorm, kleur, label of blijven achter bij de boer. Youth Food Movement(YFM) maakt van deze producten een lekkere 'discosoep'. Alle Groningse initiatieven, die zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan, komen zaterdag in actie om te laten zien wat zij doen om dit aan te pakken.

In het restjesparadijs presenteren 'De Goede Vissers' zich met hun 'doordraaisoep'. Deze soep is gemaakt van vis die anders zou zijn doorgedraaid (vernietigd), maar die volgens de organisatie ontzettend lekker smaakt. Ouderwets wecken is mogelijk bij 'Landkeuken'.

Ook is er de Moestuin Maffia, waar je ziet hoe je je eigen eten kunt laten groeien. De 'Waste Watchers' en 'Oma weet wel raad' maken van restjes groente nieuwe groente.

Het evenement is van 12.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Altijd op de hoogte blijven?