De jury van de Lekkerste Gehaktbal keurde 21 september de 'finale ballen' van de top tien. Chefkok en tv-presentator Pierre Wind, Gertjan Verzijl (docent SVO vakopleiding food) en de winnaar van vorig jaar Edwin Wapenaar bepaalden wie de 'lekkerste bal' maakt. Deze winnaar wordt op 2 oktober, tijdens NSM in Zwolle, bekend gemaakt.
Keuring
De jury keurde de ballen onder andere op smaak, geur, uiterlijk en snijvlak. Dit gebeurde zowel warm als koud. Ook deden de juryleden voor de finale een mysterie aankoop bij de top 10. Zo kon de jury het finaleproduct met het consumentenproduct vergelijken.
Volgens de jury hadden alle gehaktballen iets bijzonders maar steekt de uiteindelijke winnaar er met kop en schouders bovenuit. "Alle technische facetten kloppen, maar ook de smaak is prachtig!"
Top 10
- De top 10 finalisten zijn:
- Gildeslager Zumbrink uit Cothen
- Keurslagerij Willy Beerens uit Liempde
- Keurslager Bergerslag uit Staphorst
- Keurslager Horst uit Epe
- Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank
- Keurslagerij van Strien uit 's Gravenmoer
- Keurslagerij Theo Barten uit Den Haag
- Landslagerij Kemkes & Zn. uit Vleuten
- Slagerij Haak uit Rotterdam
- Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel