Data vakwedstrijden KNS bekend

28 november 2022 Redactie Vleesmagazine

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor haar leden. De keuringsdata in 2023 voor de Grote Grillworsttest, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.

Grillworst, spareribs en de gehaktbal zijn populaire producten in de slagerij. Daarom organiseert KNS jaarlijks vakwedstrijden voor deze producten. Slagers die zijn aangesloten bij KNS kunnen deelnemen en hun product laten keuren door een vakjury.

Grote Grillworsttest 

De Grote Grillworsttest vindt zoals gewoonlijk als eerste plaats. Bij deze vakwedstrijd gaat de vakjury op zoek naar de beste grillworst en let daarbij op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. De keuring is op 18 januari en 15 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. Vorig jaar ging slager Martijn Meijer er met de winst vandoor.

Spareribs

De volgende vakwedstrijd is de Spareribs Throphy. Op 1 maart keurt de vakjury alle ingezonden spareribs op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Het is nog niet bekend wanneer de opvolger van slager William Hermanussen, de winnaar van 2022, bekend wordt gemaakt.

Lekkerste Bal Gehakt

En tot slot de Lekkerste Bal Gehakt. Ook hier is de datum van de prijsuitreiking nog niet bekend, maar de keuring wel. Op 13 september keurt de vakjury alle ingezonden gehaktballen op  smaak, geur en kleur, en uiterlijk. In 2022 won slager Jean-Pierre Jongmans deze wedstrijd en mocht tijdens de Slavakto zijn prijs in ontvangst nemen.

Inschrijven

Deelnemen aan een vakwedstrijd is altijd de moeite waard. Het oordeel van een onafhankelijke vakjury geeft inzicht hoe goed het product is. Slagers die lid zijn en willen deelnemen kunnen zich nu al inschrijven voor deze vakwedstrijden op de website van KNS.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?