Enkco versterkt slagkracht met Stephan Harberink

7 juli 2015 Vleesmagazine

Stephan Harberink is per maandag 6 juli in dienst getreden bij Enkco BV, één van de Enkco Foodgroup-bedrijven, in de functie van accountmanager/productontwikkelaar.

Harberink was hiervoor werkzaam bij Epos Specerijen in de functie van accountmanager retail/industrie. In deze functie bedacht en verkocht hij totaalconcepten voor vlees en vis. Deze aanstelling past perfect binnen het beleid van Enkco, waarbij transparant, innovatief, lokaal, duurzaam en kwaliteit belangrijke begrippen zijn. Daarmee kiest dit onderdeel van de Enkco Foodgroup voor een duidelijke eigen koers in een markt die steeds meer onder druk staat.

Duurzame clean-labelfilosofie

Gert Jan Gombert, commercieel manager van Enkco Foodgroup: 'Wij maken niet de goedkoopste, maar wel de beste producten in de markt en onderscheiden ons duidelijk met onze duurzame clean-labelfilosofie. De recente slavinkentest van de Consumentenbond waarin onze slavinken als beste in de markt werden getest onderstreep dit. Met de aanstelling van Stephan willen wij nog meer invulling geven aan de samenwerking.'

Het afgelopen jaar zijn zo reeds meerdere succesvolle product-klantcombinaties ontstaan zoals de Heks’nkaas schnitzel/kipsticks en de absolute topper, het Balletje Breed van Wilfred Genee, een gehaktbal van 100 procent regionaal rundvlees zonder toevoeging van gluten en E-nummers. De duurzame gehaktbal is na de exclusieve introductie in voetbalkantines ook verkrijgbaar bij restaurantketens en cateringbedrijven en was de afgelopen weken op vele Billboards in Nederland te zien.

Enkco Foodgroup

Enkco Foodgroup, totaal circa 250 medewerkers, bestaat uit drie zelfstandige bedrijven. Enkco BV (Holten), opgericht in 1955 produceert al meer dan een halve eeuw voornamelijk vleesproducten 'in slagerskwaliteit', zoals hamburgers en vinken. Enkco levert deze producten zowel rauw als voorgegaard en zowel koelvers als in diepvries aan supermarkten en aan horeca, instellingen en cateraars. In maart kwam Enkco nog als winnaar uit een grote slavinkentest van de consumentenbond. Recent was Enkco veel in de media en te zien op vele grote billboards in Nederland als producent van het Balletje Breed, een duurzame gehaktbal van Wilfred Genee.

Vivera

Vivera BV (Holten) is één van de pioniers in vleesvervangers met afzet in heel Europa in retail, foodservice en industrie. Vivera is in 1991 geïntroduceerd bij verschillende Nederlandse supermarkten en is uitgegroeid tot een sterk A-merk dat niet meer weg te denken is uit de Nederlandse supermarkten. Ook internationaal heeft Vivera de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Vivera, momenteel marktleider in Nederland, België en Italië heeft de ambitie om Europees marktleider in vleesvervangers te worden. Vivera introduceerde in 2013 innovatieve vleesvervangers met lokaal geteelde lupine als basisgrondstof. Dit product won toen de Jaarprijs Goede Voeding.

Culifrost

Culifrost BV (Rijssen), opgericht in 2011, is ambachtelijk producent van deegwarensnacks en maaltijdverrijkers uit Rijssen en produceert een uitgebreid assortiment aan kaassoufflés, worstenbroodjes, saucijzenbroodjes en soepverrijkers.

Altijd op de hoogte blijven?