'Eind volgende week landelijke acties

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

TILBURG - Waarschijnlijk gaan alle vestigingen van Vion volgende week donderdag en vrijdag plat. Gisteren spraken werknemers van Vion Tilburg zich al uit voor een 2-daagse staking. FNV Bondgenoten peilt nog deze week de actiebereidheid in de rest van het land.

TILBURG - Waarschijnlijk gaan alle vestigingen van Vion volgende week donderdag en vrijdag plat. Gisteren spraken werknemers van Vion Tilburg zich al uit voor een 2-daagse staking. FNV Bondgenoten peilt nog deze week de actiebereidheid in de rest van het land.


Volgens FNV-onderhandelaar John Klijn is de actiebereidheid groot. Ook andere vleesverwerkers dreigen te volgen. Volgende week woensdag loopt een ultimatum af en het ziet er niet naar uit dat werkgevers en vakbonden nader tot elkaar komen.


‘Wij voelen ons sterk’, aldus Klijn. ‘Niemand wil een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden.’ Volgens Jack Couwenberg (FNV Bondgenoten) zullen ook consumenten wat gaan merken van een landelijke actie.


De cao voor de vleesverwerkende industrie geldt voor ongeveer 10.000 werknemers. Volgens Klijn is er in de sector voor het laatst in 1984 landelijk gestaakt.


Lees ook:

'Onherroepelijk acties in vlees' (5 april 2007)


'Acties in vlees onvermijdelijk' (8 maart 2007)


Actiebereidheid slachters groeit (22 maart 2007)

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!Altijd op de hoogte blijven?