'Een onsje rood vlees per dag mag best

SLAGERSWERELD - Een internationale denktank bracht vorige week een rapport uit over voeding en kanker. Eet en drink met mate en beweeg dagelijks een half uur, was het advies. Zo kan de kans op kanker worden verkleind. Jaap Seidell, voedingshoogleraar aan de VU, was een van de experts in het grootscheepse onderzoek.

SLAGERSWERELD - Een internationale denktank bracht vorige week een rapport uit over voeding en kanker. Eet en drink met mate en beweeg dagelijks een half uur, was het advies. Zo kan de kans op kanker worden verkleind. Jaap Seidell, voedingshoogleraar aan de VU, was een van de experts in het grootscheepse onderzoek.

'Veel mensen zeggen dat ons rapport over kanker en voeding betuttelend is. Geen vlees meer en geen worst of gehakt. Mensen zouden niet meer mogen genieten', zegt Seidell in de Volkskrant. 'Dat is onzin. Je mag nog steeds dingen eten, maar met mate en uitgebalanceerd. Ons rapport biedt handreikingen.'

Voedingsadviezen
Seidell is een van de experts van de internationale denktank die vorige week woensdag met voedingsadviezen naar buiten kwam, tijdens persconferenties in Amsterdam, Londen, Washington en Peking. Twintig epidemiologen, voedingsexperts, celbiologen en kankerspecialisten vlooiden de afgelopen vijf jaar 70 duizend wetenschappelijke publicaties door. Hun conclusies legden ze neer in een boekwerk van meer dan 500 pagina's. En dat is alleen de samenvatting.

Vooral niet roken, niet te veel rood vlees eten van varkens, runderen, geiten en schapen, niet te veel suikerhoudende dranken drinken en een half uurtje per dag bewegen, zijn de adviezen van de denktank. (Bron: De Volkskrant)

Lees ook
Veel slagers hebben te maken met ‘coronaverzuim’

Veel slagers hebben te maken met ‘coronaverzuim’

De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft onlangs een oproep gedaan om de poll over quarantaine en coronatesten in te vullen. Inmiddels hebben 166 slagers vragenlijst ingevuld. Hiervan heeft 79 procent medewerkers (gehad) die getest moeten worden of in quarantaine zijn geweest, zo blijkt uit de voorlopige resultaten.Bij 68 procent van de ondervraagden...

Barbecue-irritaties: slecht weer en schoonmaken bovenaan

Barbecue-irritaties: slecht weer en schoonmaken bovenaan

Slecht weer is de grootste irritatie voor Nederlanders die willen barbecueën. Ook schoonmaken scoort hoog. Dat blijkt uit onderzoek van De Barbecue Boer. De webshop in barbecuecatering ondervroeg haar klanten over de grootste barbecue irritaties.Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat alle ondervraagden aangeven zich wel eens te ergeren aan de...

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Veel branches hebben het zwaar in coronatijd, maar er zijn ook sectoren die groeien. Voor het eerst in jaren is het aantal slagerijstudenten bij SVO vakopleiding food, opleider voor vakmensen in de foodsector, fors gestegen. De mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij start met 35 procent meer studenten. Dat betekent dat slagerijen genoeg vertrouwen...