Vlees in de media | week 9-2023

2 maart 2023 Redactie Vleesmagazine

Foto: Naomi Heidinga

Sharon en haar man hebben acht medailles gewonnen op een Europese slagerswedstrijd in Nederland en Blom’s Slagerij sluit zijn deuren. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Op zaterdag 25 februari opende Blom’s Slagerij voor de laatste keer de deuren. “Na 66 jaar in het vak en 50 jaar zijn eigen slagerij, vindt hij het op 80-jarige leeftijd mooi geweest”, meldt het FrieschDagblad.

De Maldegemse beenhouwerij en traiteurzaak Authentiek slepen acht medailles binnen op een Europese slagerswedstrijd in Nederland. “We hebben goud gewonnen voor onze bierpathé, voor de grillworst met kaas en nog voor onze porchetta”, vertelt Sharon, die samen met haar man eigenaar is van de zaak, aan het Nieuwsblad.

De negentigjarige slager Walter Lelieveld overleed op 16 februari na een lang ziekbed. Tot vijf jaar geleden hielp Walter zijn zoon nog in de winkel. “De slagerij was zijn lust en zijn leven, een buurtwinkel in de breedste zin van het woord”, laat zoon Jos aan het ED weten.

De slagerij Nice 2 Meat You in Sint-Amandsberg is failliet verklaard. De slagerij werd twee jaar geleden overgedragen als een goed draaiende onderneming. Toch zijn de deuren nu gesloten. “De winkel en de volledige inboedel worden online geveild wegens faillissement”, meldt PZC.

Altijd op de hoogte blijven?