Corona: Nestlé Nederland stelt reizen en externe meetings uit

(FILE) USA SWITZERLAND STARBUCKS NESTLE

Nestlé Nederland stelt reizen en externe meetings uit en verplicht medewerkers van het voedingsconcern minimaal twee weken thuis te werken als zij onlangs in coronagebied zijn geweest.

Met deze nieuwe richtlijnen stelt Nestlé zich ten doel de risico’s van het coronavirus tot een minimum te beperken, meldt het voedingsmiddelenconcern.

Clusters van gevallen

De bezorgdheid over de uitbraak van het coronavirus (Covid-19) blijft wereldwijd bestaan, met name over het ontstaan van clusters van gevallen buiten China. Voor het eerst gaat het om een aanzienlijk aantal gevallen in het Midden-Oosten en in Europa, waaronder een eerste geval in Nederland.

Zakelijk reizen

Alle externe bijeenkomsten, vergaderingen, reizen en trainingen van Nestlé zijn uit voorzorg van 25 februari tot 15 maart opgeschort of vinden digitaal plaats. Voor binnenlandse zakenreizen geldt het verzoek van de directie deze te vervangen door alternatieve communicatiemiddelen, zoals Skype of telepresence. Voor vergaderingen en cursussen die deze week al zijn begonnen, zijn passende voorzorgsmaatregelen genomen om eventuele risico's te beperken. Deelnemers moeten bijvoorbeeld een logboek bijhouden van wie ze ontmoeten, voor het geval later eventuele contacten moeten worden getraceerd.

Persoonlijk reizen

Aan degenen die in deze periode een persoonlijke reis hebben gepland, verzoekt Nestlé maatregelen te nemen of zich te heroverwegen om zichzelf, familie en collega's veilig te houden.

Gedachten

Sinds het begin van deze uitbraak is prioriteit van Nestlé het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van de medewerkers. Het bedrijf volgt de strategie van de Wereldgezondheidsorganisatie om de ziekte in te dammen en blijft maatregelen nemen om het risico van ziekteoverdracht te beperken. Het werk van het Nestlé China-team en de teams uit andere getroffen landen erkent het bedrijf hierbij ook. Nestlé laat verder weten dat de gedachten van de medewerkers uitgaan naar alle betrokkenen.

Schudden van handen

Nestlé heeft intern communicatie verspreid over strenge hygiënemaatregelen. Een voorbeeld hiervan is het vermijden van nauw contact, zoals het schudden van handen. Nestlé Nederland deelt deze informatie en zijn beleid met de hoop en intentie om al haar samenwerkingspartners in de breedste zin te bewegen gezamenlijk maximaal in te zetten tegen het voorkomen van verspreiding. Het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van medewerkers, gezinnen, partners en consumenten blijft de hoogste prioriteit.

Lees ook
Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

In de meeste bewerkte voedingsmiddelengroepen is de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker sinds 2018 gelijk gebleven of gedaald. Dat blijkt uit de Herformuleringsmonitor die het RIVM elke twee jaar, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), verricht.

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten heeft zich aangesloten bij NextDeli, een e-commerce platform voor versspecialisten. Verspecialisten kunnen hier de vleeswarenspecialiteiten van Pas online bestellen.

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...