Thomas Koppens weer overall winnaar Confrérie des Chevaliers

5 maart 2024 Redactie Vleesmagazine Confrérie des Chevaliers
De winnaars van de 43e editie van de Confrérie des Chevaliers zijn bekend. Evenals in 2023 kwam Thomas Koppens Vleeswaren als beste uit de bus en mag zich Nederlands Kampioen noemen. “We prolongeren ons nationaal kampioenschap! Al twee jaar Nederlands kampioen worstmaken!”, reageert de blije slager op Facebook.

De Confrérie des Chevaliers is een internationale slagersvakwedstrijd waarbij een vakjury zowel (inter)nationale en rubrieksprijzen toekent. Om deze internationale vakwedstrijd te winnen moeten slagers met minimaal twee producten in vijf verschillende categorieën deelnemen, dus minimaal met tien producten. Dit geldt ook voor het Nederlands kampioenschap. Ook hier moeten slagers minimaal tien producten aanleveren, ongeacht de categorie. Voor de rubrieksprijzen geldt er geen minimum aantal producten.

Nederlands kampioen

Tijdens een diner dansant op 2 maart reikte de Confrérie de prijzen uit. Allereerst aan de Nederlands Kampioen Thomas Koppens. Hij kreeg naast het overall kampioenschap ook een speciale beker met een diploma van de Franse moeder-confrérie in Jargeau. Hij gaat volgend jaar weer meedoen. Onder andere met een Andouille (pensworst), waar de geschiedenis van deze wedstrijd in de jaren ’70 mee begon. “De eerste producten voor de wedstrijd van volgend jaar zijn al in de maak” vertelde hij aan Koninklijke Nederlandse Slagers.

Andere Nederlandse winnaars

Andere Nederlandse categoriewinnaars waren Slagerij Roetgering (Enter), Slager Rensink (Borne) Worstmakerij van Dijk (Enschede) en Slagerij Verduijn (Oostburg). En tot slot won slagerij Hermanns uit Weert in de categorie hammen met zijn Livar Sjink. Dit product viel in het verleden bij andere wedstrijden ook al in de prijzen. Slagerij & Partyservice Gelderblom (Best) en slagerij Kastelein (Diepenheim) sleepten in hun categorie een tweede plaats in de wacht.

Internationale winnaars

De Duitse slagerij Bernhardt’s Fleisch- und Wurstwaren won het internationaal kampioenschap. Daarnaast reikte de Confrérie een aantal speciale prijzen uit zoals een wisselbeker voor het beste product met een ‘zuidelijk/mediterraan’ tintje en een prijs voor producten die gebaseerd zijn op Italiaanse kruiden en specerijen. Deze prijzen gingen respectievelijk naar de Belgische slager Bart Maertens (Brugge) en Kwaliteitsslagerij Robby & Nathalie (Vlierzele).

De 44e editie van de Confrerie des Chevaliers staat gepland voor begin februari 2025. De prijsuitreiking vindt dan in april plaats.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Altijd op de hoogte blijven?