Het was jarenlang een terugkerende familiegrap: vader Arno Knobbout schreef een kerstkaart naar de kinderen die niet in zijn slagersbedrijf werkten met de boodschap: als het niks zou worden komend jaar, konden ze altijd nog in de familieslagerij komen werken. “Gewoon een plagerijtje. Hij heeft ons nooit gedwongen om in de zaak te komen,” vertelt Ruben Knobbout, een van de (in totaal negen) kinderen die wél in het familiebedrijf terecht kwam. Zelf runt hij sinds tien jaar Slagerij Knobbout in het Gelderse Tiel. Zijn zus Marit werkt in dezelfde winkel. Broer Edwin zwaait de scepter over de slagerij in Culemborg; vader Arno over de slagerij in Buren, broer William is verantwoordelijk voor de eigen worstmakerij en broer Mark doet de catering. Vijf takken, één bedrijf.
Kardemom, whisky en pindakruiden: om de huisgemaakte worst, patés en vleeswaren een eigen draai te geven, worden bijzondere smaakmakers gebruikt bij Knobbout Slagerijen. Het bedrijf, met drie winkels, een eigen worstmakerij en een cateringtak, wordt gerund door een grote en gezellige Gelderse familie.