Coop mengt meer groente in vlugklaarvlees

COOP-Vandaag-7-560x373

Supermarktketen Coop lanceert zes nieuwe producten in het assortiment vlugklaarvlees waarin 30 procent groente is verwerkt. Aanleiding is het succes van een eerdere introductie van twee hybride vleesproducten. Dit meldt supermarktvakblad Distrifood.

Coop werkt voor de introductie samen met leverancier Enkco Foodgroep. De producten nemen in het assortiment van Coop de plaats in van de oorspronkelijke producten. Het gaat daarbij om boomstammetjes, (runder-)gehaktschnitzels, cordon bleu’s en runderhamburgers. Eerder waren al groente-gehaktschnitzels en serranovinken in het schap gelegd. ‘Met unieke vleesproducten met 30 procent groente helpt Coop de consument gezonder te leven, zonder dat zij daarvoor hun eetpatroon hoeven te veranderen’, zo meldt het supermarktbedrijf.

Het lekkere van vlees, het goede van groente

Volgens Coop bevatten de producten meer voedingsvezels en minder vet en vetzuur. ‘Alle vleesvariaties bieden de consument het lekkere van vlees en het goede van groente en verschillen dankzij een zorgvuldige samenstelling met diverse groenten niet van de oorspronkelijke producten wat betreft uiterlijk, structuur en smaak.’ De lancering door Enkco bij Coop en ook Poiesz was eerder dit jaar tijdens horecabeurs Horecava al aangekondigd.

Écht een verandering

Naast de zes vleesvarianten zijn ook zes soortgelijke producten in vleeswaren in het assortiment opgenomen. De vleesproducten hebben minimaal 1 ster Beter Leven. ‘Als betrokken supermarkt willen we ’t verschil maken voor onze klanten. Met deze nieuwe producten bieden we de consument nóg meer keuze om bewuster te genieten van een lekker stukje vlees – voor hetzelfde geld en met dezelfde smaak als de oorspronkelijke producten. Met minder moeite meer groente. Omdat we geen alternatief bieden, brengen we écht een verandering teweeg’, zegt categorymanager Vers Wim van de Burg van Coop.

[intermezzo:1] [intermezzo:2]

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’

Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

In het project Plant4Texture hebben KNS, SVO vakopleiding food en WUR samen een plantaardige grondstoffengel ontwikkeld voor de productie van hybride slagersproducten. SVO-vakopleiding food geeft de ontwikkeling van hybride en plantaardige producten een vaste plek in haar opleidingen.

Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het minderen van vlees is vanwege de milieu-en gezondheidsaspecten een hot topic Je hebt groepen die helemaal geen vlees eten zoals de vegetariërs en de veganisten, groepen die minder vlees eten namelijk flexitariërs maar ook nog steeds de echte vleeseters. Vanuit Wageningen University & Research (WUR) zijn er laatst twee studies verschenen waarin het...