Barbecue 2020: kleinere groepen en hamburger blijft favoriet

attachment-001_food-image-VLS12474I01

De coronaperiode heeft zijn weerslag op het barbecuegedrag van Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek van De Barbecue Boer. Veel mensen barbecueën alleen met het eigen gezin. Daarbij blijft de hamburger favoriet.

De webshop in barbecuecatering ondervroeg haar klanten en daarvan gaf 42 procent aan alleen met het gezin te barbecueën in coronatijd. 31 procent nodigt wel mensen uit, maar houdt zich netjes aan het aantal toegestane personen. Evenveel mensen geven aan dat ze liever wachten tot het weer mag van de overheid, om dan een uitgebreide barbecue voor veel mensen te organiseren. Slechts 20 procent van de ondervraagden zegt dat corona geen effect heeft op het barbecuegedrag.

Hamburger populair

De ‘good old’ hamburger is een klassieker op de barbecue, zo blijkt uit de enquête. Maar liefst 69 procent van de ondervraagden spreekt een voorkeur uit voor de burger, gevolgd door kipsaté (66 procent) en biefstuk (65 procent). Onderaan bungelt de vegetarische burger met slechts 4 procent, terwijl toch 35 procent van de ondervraagden zegt één of meerdere dagen per week vegetarisch te eten.

De houtskoolbarbecue wint het qua populariteit met 5 procent van de gasbarbecue (38 procent). Dat is volgens De Barbecue Boer wel opvallend, want alle ondervraagden geeft aan zich wel eens te ergeren aan de geur van de barbecue van omwonenden.

 
Lees ook
Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

Er komen weer nieuwe coronamaatregelen aan

De coronacijfers lopen op en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Vanavond om 19.00 uur kondigt het kabinet nieuwe maatregelen aan in een persconferentie. Het zou gaan om een gedeeltelijke lockdown van drie weken. Dat meldt NOS.