Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Vleesmagazine 7 | november 2023
In deze editie
De uitdagingen van onze voedselvoorziening verpakt in alledaagse anekdotes
Voedingswetenschapper en schrijfster Louise Fresco heeft een gave om jaloers op te zijn: ze weet bij controversiële onderwerpen precies aan te duiden waar het om gaat. Waar wetenschappelijke schrij...
22 mei 2023
Mischa Brendel
‘Vlees’ maken van quinoa, erwten, soja of tarwe
Meatless zal als merk weinig zeggen. Het bedrijf van Jos Hugense is een business-to-business-producent. De kans is daardoor groot dat in een plantaardig product in de winkel een texturaat zit van...
14 juni 2023
Huib Stam
‘Bijna iedereen kan besparen op energie’
De fluctuerende energieprijzen bezorgen vis- en vleesspecialisten flinke kopzorgen. Een groot deel van de kosten komt voor rekening van de koelinstallaties. Het loont om een nieuwe installatie aan...
1 november 2023
Janneke Vermeulen
DGA alsnog kind van de rekening
Prinsjesdag 2023 ligt alweer een tijdje achter ons. Genoeg plannen voor de toekomst. Helaas is opnieuw de dga het slachtoffer om gaten in de begroting te dichten. Of toch niet?
1 november 2023
Gerrit van den Berg (Profinis)
Wie kan een rechtspersoon vertegenwoordigen?
Anders dan een natuurlijk persoon kan een rechtspersoon niet zelf (rechts)handelingen verrichten, zoals het sluiten van een koopovereenkomst of het aangaan van een huurovereenkomst.
1 november 2023
Smit en Smit Advocaten
Internationale erkenning voor Nice to Meat
Maar liefst acht gouden medailles zijn de Nederlandse (horeca)slagerij en vleesimporteur Nice to Meat in Almere ten deel gevallen bij de internationale World Steak Challenge 2023. Bovendien maakt h...
7 november 2023
Bianca Roemaat
Limburgs kloostervarken bracht omslag in slagerij Nico Englebert
Het tegenovergestelde doen van de supermarkt, dat was 25 jaar geleden het doel van de Haagse slager Nico Englebert. Hij koopt zijn vlees direct in bij de mester en in zijn toonbank liggen veel inco...
7 november 2023
Janneke Vermeulen
Kipgrillworst
De meeste slagers die grillworst maken gaan voor de variant met varkensvlees. Ergens heel logisch: kinnebak en schouders zijn makkelijk verkrijgbaar, relatief betaalbaar en goed te verwerken. Toch...
7 november 2023
Ronnie Poeste
Ambacht terug
Ineens had ik mijn ambacht terug. Ik ging weer uitbenen, zure zult en bloedworst maken, en experimenteren met nieuwe receptuur.” Dat zegt slager Nico Englebert in Vleesmagazine 7. Het deed me denke...
8 november 2023
Michelle de Koning
Merendeel slagers ziet omzet stijgen
In de eerste helft van dit jaar is de omzetontwikkeling voor een ruime meerderheid van de ruim tweeduizend slagers die Nederland begin dit jaar telde positief verlopen.
8 november 2023
Ron Duijkers
1
2
>
>>
Vleesmagazine 7 | november 2023