‘Gewoon maar slager’

_I2A0679

Eigenlijk is het gek, dat het beroep van slager, waarvoor vroeger toch veel animo was, nu een uitstervend beroep aan het worden is. ‘Gewoon maar slager’, dat is toch vaak de gedachte die de meeste mensen van mijn leeftijd hebben als ik zeg dat ik in dit vak zit.

Ik zal mezelf eerst maar eens voorstellen. Mijn naam is Maarten Wolters, 20 jaar en ik kom uit Groenlo. Afgelopen jaar heb ik meegedaan aan de IYBC en ben ik Europees kampioen geworden. Hierdoor heb ik een aantal heel leuke dingen mogen doen en begint op deze pagina mijn volgende project.

In deze nieuwe opzet van Vleesmagazine ben ik benaderd als columnist. Dit leek me wel een leuke uitdaging, maar… hoe begin ik hieraan? Waarover moet ik schrijven? Wat heb ik te vertellen? Ik ben ook maar ‘gewoon’ een slager en zoals je dan zult begrijpen, is dit toch wel totaal iets anders.

Ik merk op school dat de klassen waarin ik zit steeds kleiner worden. Veel middelbare scholieren die bij ons op het bedrijf een dag stage komen lopen, zien ook het leuke niet echt in van het werk in de slagerij. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat jongeren die een dag komen meelopen in de slagerij, gewoon moeten meehelpen met het vak. Zelf mooie dingen mogen doen en maken. En dan niet eenzaam aan een werkbank ‘de *** klusjes’ moeten uitvoeren, maar ze als slager ook echt laten zien wat het vak inhoudt. Zo maken we de jeugd enthousiast en krijgen we de klassen weer vol op het SVO. Ik herken dit uit de tijd dat ik zelf de keuze moest maken voor mijn opleiding. Als ik op dat moment niet geweten had dat het vak meer is dan het rollen van gehaktballen en het prikken van satés, dan zat ik nu waarschijnlijk nog midden in mijn opleiding International Marketing Communication and Multimedia Business Design Management (om maar een paar interessante woorden achter elkaar te noemen).

Dossiers
Lees ook
Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op zeer korte termijn een traysealer, dieptrekker of portioneermachine nodig? Geen tijd om maanden te wachten op levering? MULTIVAC kan snel schakelen en biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines uit voorraad te koop en te huur aan.

Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar 2021

Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar 2021

De genomineerden voor Worstmaker en Traiteur van het jaar zijn bekend. Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 24 januari maakt Stichting het Worstmakersgilde, de organisator van de wedstrijd, de winnaars bekend.

KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

KNS lanceert nieuwe kerstcampagne

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) lanceert de nieuwe kerstcampagne. Deze bestaat uit tips voor de slager om de kerstdrukte in goede banen te leiden en communicatiemiddelen om te gebruiken naar de klant.