De derde generatie, v.l.n.r.: Eddy, Bert, Bernadet, William, Gisella.

Acht familieleden werken efficiënt samen in het familiebedrijf Koops koeltechnisch buro Midden Nederland. “Onze gezamenlijke passie voor techniek maakt heel veel mogelijk.”

Foto’s: Design & Zo, Lienden

De tweede generatie Koops zijn Klaas Koops, zijn broer Gise en diens vrouw Nicole. Hun vijf kinderen vormen de derde generatie. Een van hen is Bernadet Koops, vertegenwoordiger en afgestudeerd koelmonteur. “Iedereen heeft een eigen functie binnen ons bedrijf”, glimlacht Bernadet. “Dat maakt het voor ons allemaal leuk en uitdagend. Het werk verloopt dynamisch en gestroomlijnd. In de buitendienst de mannen, en binnen een team van vrouwen dat onder meer verantwoordelijk is voor de administratie en verkoop. Dat maakt ons uniek. Dit inspirerende familiegevoel willen wij graag overdragen aan onze klanten. Persoonlijke aandacht staat daarom bij ons altijd op nummer één.”

Een halve eeuw

Koops_2e generatie_foto Design & Zo, Lienden

De tweede generatie, Klaas (links) en zijn broer Gise.

Koeltechnisch buro Midden Nederland is al bijna vijftig jaar een gevestigde naam in de koeltechniek, vertelt Bernadet Koops. “Wij hebben een breed scala aan professionele diensten en producten voor bedrijfskoeling en airconditioning. Dat gaat van ontwerp en productie tot plaatsing, ­reparatie en onderhoud. Wij leveren hoge kwaliteitsproducten en service. We zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Zo zijn we intensief betrokken bij de ontwikkeling van onze eigen koeltoonbankenlijn Gisel. Die produceren we sinds 2019, in nauwe samenwerking met een fabriek in Portugal, met alleen Europese componenten. Die gebruiken we in al onze producten.”

Passie voor techniek zit bij de hele familie Koops in de genen. Wij proberen voor elk budget in elke situatie een passende oplossing te vinden. Wij denken graag met ondernemers mee en geven ze altijd een passend en eerlijk advies. Dat is onze bedrijfscultuur en die houden wij hoog in het vaandel. Iedereen is dan ook van harte welkom voor meer informatie in onze opnieuw ingerichte showroom.

Gisel-koeltoonbank

Koops_Gisel toonbank

Oplossingen voor elk budget

Al met al is de lijn ‘Gisel’ een hoogstaand stukje kwaliteit waar iedereen in het bedrijf trots op is. De koeltoonbanken zijn voorzien van plaatkoeling. Bernadets grootvader stond aan de wieg van deze techniek. Bernadet: “Plaatkoeling is uitermate geschikt om vlees en vis te koelen. De Gisel borduurt feitelijk voort op eerdere succesvolle modellen die Koeltechnisch buro Midden Nederland ontwikkelde. De uitstraling is verfijnd. Zo zijn de raamsteunen moderner en strakker afgewerkt. Ze zijn nu van geanodiseerd aluminium. Dat betekent dat ze zee- en pekelwater bestendig zijn. Zowel in de visbranche als in de vleesbranche is dat belangrijk.”

Ruimte, gemak en licht

Bij de Gisel is de reikwijdte naar voren geoptimaliseerd. Daartoe zijn de stopcontacten weggewerkt in een technische ruimte waarin ook de internet- en kassakabels weggewerkt kunnen worden. Aan de achterzijde heeft de Gisel standaard een RVS opbergruimte. Het werkblad is vlak en maar liefst 30 centimeter breed; een ideale werkruimte. Wat ook prettig is, is dat de producten extra goed tot hun recht komen vanwege de compacte led-lichtlijn die onder het betaalplateau is ingebouwd. Koops heeft in de showroom een ruim aanbod qua kleuren en materialen.

Sfeerimpressie

Wie wil, kan de Gisel door een interieurbouwer geheel naar eigen wens en smaak laten aankleden. Sinds kort kan Koops hierin ook adviseren en de winkel intekenen. Zo krijg je een goede sfeerimpressie van hoe je winkel er uit gaat zien. Bernadet: “Op die manier kunnen klanten bij ons terecht voor het complete plaatje en kunnen wij ze desgewenst ontzorgen.”

Oplossingen voor elk budget

Koops presenteerde het model in 2019, vlak voor de pandemie uitbrak. Bernadet: “Dat was de eerste en gelijk de laatste keer dat we ermee op een beurs stonden. Desondanks hebben veel ondernemers dit model aangeschaft en heeft het zich inmiddels goed bewezen. Wij staan ondertussen niet stil. De Gisel-koeltoonbank krijgt uitbreidingen: een andere glasopbouw, een geforceerde uitvoering en een warmhouddeel in dezelfde lijn. De Gisel is ons paradepaardje. We zijn er trots op, zonder elkaar hadden wij dit mooie product niet op de markt kunnen brengen. Maar we doen natuurlijk meer. We hebben een hele mooie lijn geforceerde koeltoonbanken, we hebben zelfbedieningskoelingen voor verpakte producten, wandkoelingen, wandvriezers, koel-vriescellen... Daarnaast hebben we veel ervaring met de inrichting van verwerkingsruimten.” 

Koops Logo_klein

Koops koeltechnisch buro Midden Nederland
Provincialeweg 52, 4031 JM Ingen
(0344) 68 93 93
info@middennederland.nl
www.middennederland.nl
www.koopsretail.nl

 

Altijd op de hoogte blijven?