‘Klanten enthousiast over sportmaaltijden slagerij’

Devin Bouma SVO

Dat Devin Bouma (20) slager zou worden, zat er altijd al in. Zijn ouders zijn eigenaar van Slagerij Bouma in Steenwijkerwold. Devin is erg sportief en ontwikkelde voor de slagerij met succes negen verschillende sportmaaltijden. “Maaltijden hebben de toekomst.”

Na zijn eindexamen besloot Devin om fulltime voor het slagersvak te gaan. “De variatie in het werk vind ik heel fijn”, zegt hij. “Ik snijd het liefst runderen uit, omdat ik dan een wedstrijdje met mezelf kan doen. Elke keer probeer ik mijn snijtechniek te verbeteren en nog sneller te werken. Maar ook het vullen van de toonbank en klanten helpen doe ik graag. Sinds januari zit ik in de zaak en het is de bedoeling dat ik de slagerij over een paar jaar overneem van mijn ouders. Eventueel samen met mijn jongere zus. Dan worden we de vijfde generatie die de slagerij runt.”

Devin rondde bij SVO vakopleiding food de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij en de mbo 3-opleiding Slager af. Vorig jaar begon hij met de mbo 4-opleiding Bedrijfs­leider vers. “Tijdens de andere twee opleidingen heb ik de theorie achter het slagersvak geleerd”, zegt hij. “Bedrijfsleider vers gaat over het runnen van een slagerij en het leek me goed om dat papiertje ook te halen. Bovendien leer ik graag en vind ik school leuk, onder andere vanwege het contact met collega-slagers in de klas.”

Sportmaaltijden ontwikkelen

Afgelopen winter kwam Devin op het idee om sportmaaltijden te ontwikkelen. Eerst voor zichzelf en later ook voor de slagerij. “Ik bedacht negen maaltijden met pasta of rijst, skip en voedzame groene groenten, zoals broccoli, spinazie en boontjes. Van tevoren heb ik me goed ingelezen over gezonde voeding en mijn vader hielp me erbij. De maaltijden sloegen goed aan bij klanten die gezonder of magerder wilden gaan eten. In zomer ligt onze focus op andere zaken, zoals barbecuepakketten, maar in de winter ga ik verder met de sportmaaltijden. Het lijkt me mooi om ze ook online te gaan verkopen. Dan heb ik meteen een goed onderwerp voor het ondernemingsplan dat ik voor de opleiding Bedrijfsleider vers moet maken.”

Lees ook
Data vakwedstriijden KNS bekend

Data vakwedstriijden KNS bekend

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor haar leden. De keuringsdata in 2023 voor de Grote Grillworsttest, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Vlees in de media - week 47

Vlees in de media - week 47

Omgaan met medewerkers met financiële zorgen, kweekvlees toegestaan in Verenigde Staten en slager Van Broekhuizen overweegt vertek vanwege klagende buren. Wat gebeurde er afgelopen week in de vleesbranche? Een greep uit de media.

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de vleessector?

of