World Meat Congress 2023 in Maastricht

26 mei 2023 World Meat Congress 2023

Van 11 tot 13 oktober 2023 komt de internationale vleessector samen in Maastricht voor het World Meat Congress 2023. De organisatie, het International Meat Secretariat (IMS) en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), verwacht honderden bezoekers uit de mondiale vleesindustrie en aangrenzende sectoren.

“De wereld staat aan de vooravond van een aantal grote veranderingen en transities”, zegt Laurens Hoedemaker, voorzitter COV. “Sociale en ecologische ontwikkelingen leiden tot een kritische kijk op de productie van vlees en vleesproducten. Tegelijkertijd zet de sector – geholpen door technologische innovatie – grote stappen richting duurzamere productie. Het centrale thema van het congres is dan ook Meeting Society & Consumer.”

Actuele uitdagingen

Op de agenda staan actuele wereldwijde uitdagingen voor de industrie, zoals de rol van vlees in de mondiale klimaatambities, de maatschappelijke verwachtingen over dierenwelzijn, de arbeidsmarkt, alternatieven voor vlees zoals kweekvlees en de impact van (geo)politieke ontwikkelingen op de vleeshandel en -productie.

Hoe gaat de internationale vleesindustrie om met al deze uitdagingen? Sprekers uit de academische wereld, internationale organisaties en vertegenwoordigers van de vleeswaardeketen beantwoorden deze vraag op het World Meat Congress. Dit maakt het congres zeer aantrekkelijk voor stakeholders die niet direct werkzaam zijn in de internationale vleesindustrie, zoals vertegenwoordigers van de overheid, brancheorganisaties, retailers en ngo's.

Altijd op de hoogte blijven?