Winkeldochters

13 augustus 2012 Emke Janssens

Aan het eind van het jaar kijkt Jan Joosten terug op het afgelopen jaar. Maar eerst is Jan nog druk met de decemberverkopen.

Aan het eind van het jaar kijkt Jan Joosten terug op het afgelopen jaar. Maar eerst is Jan nog druk met de decemberverkopen.

Zo begin november beginnen ze al om je gunsten te dingen. De één nog mooier dan de ander in full colour en op hoogwaardig papier. Tijdens het doorbladeren kom je de lekkerste specialiteiten tegen. Want je moet toch wel wat speciaals in de toonbank hebben liggen. Een juiste keuze is best moeilijk, want wat is de trend dit jaar en wat nog veel belangrijker is, kun je het verkopen? Want als deze specialiteiten de eerste week van januari halen, heb je verlies als dergelijke producten nog in de toonbank liggen. Bovendien loopt de versheid met de dag achteruit en moet er op tijd worden weggegooid om imagoschade te voorkomen. Het overkomt ons ieder jaar weer dat we spullen hebben ingekocht met grootse verwachtingen en dat die niet worden verkocht en dus moeten worden gedumpt en wij ons verlies nemen.

Kwartels

Zo kwam ik laatst bij het opruimen van de diepvries nog een kalkoen, een duo drooggevroren hazenruggen, een trio parelhoenderfilets en een kwartet kwartels tegen in een krat. Te enthousiast ingekocht verleden jaar. Dit krat is talloze malen verplaatst. Geweldig toch die diepvriezer! Weet je het even niet, dan maar onder nul met die handel, een soort spaarpot met negatief resultaat. Toch hebben we van die winkeldochters waardig afscheid genomen.

Elk jaar denk je dit overkomt mij dit jaar niet, maar dus toch.

Jessica

Tegen het einde van het jaar mag je terugkijken. In het eerste kwartaal hadden we wat moeite met de omzet, maar het geweldig lange bbq-seizoen heeft een hoop goed gemaakt en we gaan hopelijk 2009 positief afsluiten.

Onze gewaardeerd medewerkster Jessica, een van onze kanjers, is verhuisd naar Friesland en ik hoop dat collega Obe Veldman in Balk veel plezier aan en met haar heeft.

Pensioen

Mijn broer en vennoot Herman gaat per 1 januari met pensioen. Een pur sang blokslager met de juiste snit en zijn beroemde duim voor de malsheid kwalificatie, een mooi samenwerkingsverband van meer dan 40 jaar komt ten einde. En als je terugkijkt, zijn de jaren voorbij gevlogen. Natuurlijk was er wel eens wat, net als in een goed huwelijk. Er moet af en toe wel eens gelucht worden dat is gezond en komt in de beste familie(bedrijven) voor. Ik zal hem missen en ik hoop dat hij nog mooie jaren samen met zijn vrouw Marijke mag hebben en mag genieten van zijn kleinkinderen en Spanje.

Met mijn neef Reinout en medewerkers gaan we er alles aandoen om van 2010 een succesvol jaar te maken.

Ik wens u allen een goede eindejaarsverkoop toe en mooie kerstdagen met degenen die u dierbaar zijn.


Jan

 

Altijd op de hoogte blijven?