Willy Selten failliet

25 maart 2013

OSS – De tijdens de paardenvleesaffaire in opspraak geraakte vleesverwerker Willy Selten vraagt het faillissement aan. De Rabobank zou het bedrijf niet langer willen financieren.

De medewerkers zijn hier vanochtend (25 maart) over ingelicht.

Willy Selten werd er door het Openbaar Ministerie van beschuldigd paardenvleessnippers te hebben gemengd met rundvlees, zonder dat dit op het etiket was vermeld. Het bedrijf werd hierdoor beschuldigd van valsheid in geschrifte, oplichting en witwaspraktijken. Ook zat in het paardenvlees de pijnstiller fenylbutazon.

De vleesproducent lag in februari noodgedwongen al enige tijd stil, maar mocht de productie later weer hervatten. Er is nadien echter nauwelijks meer gewerkt.

'Overname zat er niet in'

FNV Bondgenoten stelde eind vorige week al dat Willy Selten afstevende op een faillissement. Zo’n 85 Poolse medewerkers zouden eind februari al naar huis gestuurd zijn, terwijl voor 25 vaste krachten het perspectief somber was, mede omdat een overname er niet in zat.

FNV Bondgenoten zei dat de Polen onderbetaald werden omdat ze allang recht hadden op een vast contract. Bovendien is voor hen geen pensioen afgedragen, was er geen opzegtermijn en kregen ze geen vakantiedagen.

Het is onbekend of er een verband is tussen het faillissement en het paardenvleesschandaal. Het strafrechtelijk onderzoek naar de vleesverwerker was namelijk al bezig toen de affaire losbarstte.

Altijd op de hoogte blijven?