Weidenaar ontwikkelt jubileumworst voor Poiesz Supermarkt

attachment-001_food-image-1214375

Dit jaar bestaat Poiesz supermarkten negentig jaar. De worstmakers van familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum ontwikkelden een Poiesz-worst.

De jubileumworst is een Friese droge worst, extra lang gerijpt is in de klimaatkasten van Weidenaar. ‘Het moest natuurlijk wel een Fries product worden van deze twee familiebedrijven uit Friesland. Maar wel net even anders dan onze eigen Friese droge worst. Uiteraard heb ik pake's recept gebruikt. Wij roken deze worst ook met turf en eikenhout. Alleen het rijpingsproces is anders,’ aldus Lieuwe Weidenaar directeur familiebedrijf Weidenaar (foto). Op donderdag 4 april vullen Kees Poiesz, Marten van der Steeg (categoriemanager Poiesz) en Wini Weidenaar het schap met deze droge worst in de nieuwste winkel van Poiesz in Wolvega.

Lees ook
Praatjes

Praatjes

Zoals veel mannen (en vrouwen) ben ik geen fan van interactie in de supermarkt. Ik maak dankbaar gebruik van zelfbediening, zelfscankassa’s en ik zoek zelf de moeilijk vindbare producten. D

Winkelinrichting anno 2022

Winkelinrichting anno 2022

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Door corona en personeelstekorten is er meer ruimte voor zelfbediening. De vraag naar luxe en ambachtelijke producten zorgt ervoor dat rijpingskasten steeds prominenter aanwezig zijn. En voor het gemak van slager en klant is er de afhaalslagerij.

Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.