Weidenaar ontwikkelt jubileumworst voor Poiesz Supermarkt

attachment-001_food-image-1214375

Dit jaar bestaat Poiesz supermarkten negentig jaar. De worstmakers van familiebedrijf Weidenaar uit Dokkum ontwikkelden een Poiesz-worst.

De jubileumworst is een Friese droge worst, extra lang gerijpt is in de klimaatkasten van Weidenaar. ‘Het moest natuurlijk wel een Fries product worden van deze twee familiebedrijven uit Friesland. Maar wel net even anders dan onze eigen Friese droge worst. Uiteraard heb ik pake's recept gebruikt. Wij roken deze worst ook met turf en eikenhout. Alleen het rijpingsproces is anders,’ aldus Lieuwe Weidenaar directeur familiebedrijf Weidenaar (foto). Op donderdag 4 april vullen Kees Poiesz, Marten van der Steeg (categoriemanager Poiesz) en Wini Weidenaar het schap met deze droge worst in de nieuwste winkel van Poiesz in Wolvega.

Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Samenwerking BOCCA Coffee en Brandt & Levie

Samenwerking BOCCA Coffee en Brandt & Levie

De bekende worstmakers van Brandt & Levie zijn een samenwerking aangegaan met de koffiebranders van BOCCA Coffee. Het resultaat is een droge worst met koffie, de Brandt & Levie x BOCCA chorizo.