Waar moet de vleesspecialist dit voorjaar heen?

18 januari 2024 Redactie Vleesmagazine Mikrocentrum
Op vakbeurzen vinden vleesprofessionals de laatste trends en innovaties. Hoewel de Slavakto pas komend najaar op de planning staat, vinden er ook in het voorjaar verschillende vakbeurzen plaats die interessant zijn voor de vleesbranche. Waar moet de vleesprofessional dit voorjaar heen voor kennis en inspiratie?

Vakwedstrijden

Geen beurs, maar wel belangrijk. Dit voorjaar staan er een aantal vakwedstrijden voor slagers op de agenda. Allereerst natuurlijk de Grote Grillworsttest. De finalisten zijn er bekend en 6 februari maakt organisator Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) de winnaar bekend. De tweede vakwedstrijd die KNS dit voorjaar organiseert is de Spareribs Trophy. Op 6 maart vindt de keuring plaats en op 8 maart volgt de uitslag. En tot slot gaat de Vereniging Worstmakende Slagers (VWAS) weer op zoek naar de beste streekproducten. Op 7 februari 2024 keurt de jury alle inzendingen en op 5 maart maakt VWAS de winnaars van de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten bekend.

Biobeurs

Bionext brengt van 15 tot en met 18 januari 2024 alle schakels van de biologische sector bij een voor een vierdaags interactief programma. De eerste twee dagen vinden online plaats gericht op online kennis delen door middel van een webinarprogramma. De twee dagen erna komt de hele biologische sector samen op de Biobeurs in de Brabanthallen in Den Bosch.

Horeca Vakbeurs

In Hardenberg vindt van 29 tot en met 31 januari 2024 de Horeca Vakbeurs plaats. Deze beurs richt zich op leveranciers van de horeca in de meest brede zin van het woord en de horecaondernemers met hun teams. Op de beursvloer presenteren exposanten de laatste horecatrends- en ontwikkelingen.

Intercarn

Alimentaria & Hostelco 2024 is een grote Spaanse voedingsbeurs die jaarlijks plaatsvindt in Barcelona. Ook voor de vleesprofessional is deze beurs interessant omdat deze met Intercarn een apart platform biedt voor de vleesindustrie. Zowel nationale als internationale exposanten presenteren hier hun nieuwste producten, van bewerkte vleesproducten tot ambachtelijke worsten en dry-aged vlees.

Tavola

In 2024 kunnen ondernemers in premium food & drinks ook weer terecht op de tweejaarlijkse vakbeurs Tavola. Deze beurs biedt van 17 tot en met 19 maart in Kortrijk Xpo een geselecteerd aanbod van food & drinks van 500 fabrikanten, importeurs en verdelers uit België en het buitenland. De beurs richt zich op import/export bedrijven, grootdistributie, groothandel, restaurants en cateringbedrijven.

Empack

Van 9 tot en met 11 april vindt in de Evenementenhal Gorinchem de verpakkingsbeurs Empack plaats. Hier vinden bezoekers alles over verpakkingen. Van vulmachines tot labeltechnologie, en van materialen tot industriële verpakkingsoplossingen.

Food Tech Event

En tot slot is er het Food Tech Event, de opvolger van Food Technology. Op 15 en 16 mei ontdekken bezoekers van deze vakbeurs de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking. Food Tech Event is opgebouwd rond de thema's Machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie- en verwerkingslijnen; Voedselveiligheid en hygiëne in productieomgevingen; Future Food Factory; Kwaliteitsmanagement en -beheersing; Energiemanagement en-besparing in de productieomgeving; en Leven Lang Ontwikkelen.

Altijd op de hoogte blijven?