Vleessector: consument moet betalen voor duurzaam vlees

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

VUGHT – Consumenten moeten gaan betalen als zij duurzaam vlees op hun bord willen. De Nederlandse vleessector gaat hierover praten met supermarkten.

VUGHT – Consumenten moeten gaan betalen als zij duurzaam vlees op hun bord willen. De Nederlandse vleessector gaat hierover praten met supermarkten.

Dat zei voorzitter Jos Goebbels van de brancheorganisatie voor de vleessector, COV, dinsdag tijdens zijn jaarrede in Vught.

Duurzaam vlees heeft een prijs’, aldus Goebbels. De markt die om duurzaamheid vraagt moet volgens dan ook bereid zijn om hier aan mee te betalen.

Goebbels stelde het van de gekke te vinden dat een blik kattenvoer per kilo duurder is dan vers varkensvlees en soms zelfs duurder dan een biefstuk. Het gestunt met vlees door supermarkten is hem al langer een doorn in het oog.

De sector moet kosten maken om vlees duurzamer te produceren terwijl supermarkten aan de andere kant vlees ‘weggeven’. ‘Wij zijn zakenmensen en geen filantropische instelling’, aldus Goebbels. ‘Ik doe daarom een oproep aan de hele keten, dus ook aan retail en consument.’

De COV praat volgens hem binnenkort over dit onderwerp met de koepelorganisatie voor supermarkten, CBL.
 

Lees ook:
Albert Heijn geeft gratis vlees weg (6 januari 2010)
Consument vindt duurzaam te duur (16 oktober 2009)
Vleessector is gestunt met vlees beu (27 juli 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over prijsstunts met vlees
Alle berichten over duurzaamheid

Altijd op de hoogte blijven?