COV en VNV-voorzitter nieuwe president van UECBV

31 oktober 2023 Redactie Vleesmagazine COV
Laurens Hoedemaker, voorzitter van de verenigingen voor de vlees- en vleeswarenproducenten en vleesverwerkers (COV en VNV) wordt de nieuwe president van UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel. Tijdens de jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering koos UECBV voor Hoedemaker.

“Vlees is een zeer belangrijk onderdeel van het menselijke menu”, reageert Laurens Hoedemaker op zijn benoeming. “De Europese vee- en vleesproducenten leveren vlees van hoge kwaliteit en verdienen daarvoor waardering en respect. UECBV is een belangrijke organisatie die helpt de uitdagingen van onze vee- en vleessector om te zetten in kansen in de komende decennia. Mijn doel is om UECBV een nog sterkere en effectievere organisatie te maken, die de veehouderij, de vleeshandel en de vleesproducenten proactief vertegenwoordigt.”

UECBV jaarconferentie

De UECBV-jaarconferentie vond plaats van 25 tot 27 oktober in Barcelona. Dit gebeurde op uitnodiging van de vier Spaanse leden van de UECBV. Onder het motto “Tijden veranderen, wij veranderen ook”, zette UECBV de richting uit voor de toekomst en bevestigde haar inzet en betrokkenheid bij een duurzame vleesproductie, vleeshandel en veehandel in Europa. Naast de verkiezing van Hoedemaker koos UECBV ook voor Roland Ackermann, CEO van Alpenrind GmbH en bestuurslid van de Oostenrijkse Economische Kamer, als vice-president van de UECBV-afdeling voor de vleesindustrie. 

Carrière Laurens Hoedemaker

Na bijna een decennium dierenarts in de praktijk te zijn geweest, vervulde Hoedemaker achtereenvolgens de functies van secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden in Nederland en directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Ook was hij voorzitter van EuroFAWC, het Europese forum voor dierenwelzijnsraden, en vice-president en penningmeester van FACE, de Europese federatie van nationale jagersverenigingen. Laurens Hoedemaker is momenteel voorzitter van COV en VNV, de verenigingen voor de vleesproducenten en vleesverwerkers in Nederland.

UECBV

UECBV – opgericht in 1952 - is de Europese koepelorganisatie van meer dan 52 nationale branche-organisaties uit de gehele vee- en vleessector van vele landen binnen en buiten de EU. Ook zijn bij UECBV verschillende branche-specifieke, internationale en Europese verenigingen aangesloten. In totaal zijn binnen de UECBV ongeveer 20.000 bedrijven en 230.000 banen vertegenwoordigd via de nationale aangesloten organisaties.

Altijd op de hoogte blijven?