Richtlijnen voedselveiligheid voor vleessector

2 januari 2024 Redactie Vleesmagazine pexels
Voedselveiligheid is een belangrijk item voor de vleessector. Speciaal voor de branche hebben de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) de Guideline Food Safety Culture opgesteld. Dit zijn niet alleen richtlijnen voor voedselveiligheid maar ook voor dierenwelzijn en integriteit.

De leden van COV en VNV hebben het besluit genomen om de regels voor de voedselveiligheidscultuur vast te leggen. In de branchegerichte Guideline Food Safety Culture staan de basisvoorwaarden waar alle bedrijven minimaal aan moeten voldoen met betrekking tot de voedselveiligheidscultuur. Naast voedselveiligheid wordt hiermee ook de productauthenticiteit, integriteit en dierenwelzijn bedoeld.

Guideline Food Safety Culture

De Guideline Food Safety Culture geeft inhoudelijke achtergrondinformatie en statements die moeten aanzetten tot na- en overdenken. Als aanvulling op de guideline worden ook diverse structuur-, proces- en systeemvoorbeelden aangeboden die onlosmakelijk met cultuur verbonden zijn.

Leden van COV en VNV kunnen de Guideline Food Safety Culture opvragen bij de respectievelijke verenigingen.

Bron: COV / VNV

Altijd op de hoogte blijven?