Vion kiest Leeuwarden voor nieuwe runderslachterij

attachment-001_food-image-VLS13241I01

Vion kiest Leeuwarden als locatie voor een nieuwe slachterij voor runderen, met korte transportafstanden en betere condities als gevolg voor de dieren in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland. De nieuwe slachterij, waarmee een investering van circa €15 miljoen is gemoeid, zal initieel werk bieden aan zo’n honderd medewerkers.

Vion en de Waddenvlees groep, bekend van onder andere het merk Waddenrund, gaan samen de aanvoer van runderen verzorgen. De nieuwe slachterij verwerkt rundvlees, waaronder biologisch rundvlees waarvan de markt groeiend is. De capaciteit zal ongeveer 2.500 runderen per week zijn.

‘In Leeuwarden krijgen we een locatie in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland. Zo kunnen we werken aan duurzame vleesconcepten, zoals weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees. Wij streven naar duurzame ketens voor de markt, die korter zijn en transparantie, voedselveiligheid en kwaliteit ten goede komen’, vertelt Francis Kint, CEO Vion.

  • Francis-Kint-3-300x205 Francis Kint. Foto: Vion Food
  • Wethouder Henk Deinum van de gemeente Leeuwarden is verheugd over de komst van Vion: ‘Vion biedt niet alleen banen, hun komst bevestigt ook dat Leeuwarden aantrekkelijk is voor de agrarische sector. Vion versterkt in Leeuwarden en Friesland de keten van zuivel en rundvlees. Bovendien past de duurzame bedrijfsvoering goed bij onze stad en bedrijvenpark Zwette en zien we kansen Vion te koppelen aan innovatieve toepassingen op het gebied zuivel, energie en water.’

Investeren in productielocaties

In 2014 en 2015 heeft Vion flink geïnvesteerd in haar productielocaties in Nederland en Duitsland in onder meer Groenlo, Vilshofen en Landshut. Binnenkort wordt een grote uitbreiding van de locatie Waldkraiburg afgerond. Het project in Noord-Nederland past volgens de Vion-directie in de strategie van verbetering van dierenwelzijn, regionaliteit en een optimale infrastructuur.

Lees ook
Vion investeert in toekomst tijdens moeilijk jaar 2020

Vion investeert in toekomst tijdens moeilijk jaar 2020

2020 was geen gemakkelijk jaar voor Vion Food Group. De omzet in 2020 was met 4,9 miljard euro 3,1 procent minder dan in 2019. De omzetdaling kwam door lagere verkoopprijzen voor varkensvlees, rundvlees en aanverwante producten. Tegenover de lagere omzet staat een hoger bedrijfsresultaat. De brutomarges stegen en de EBITDA nam toe met 9,1 miljoen tot...

Vion rondt overnameproces rundvleeslachterij Adriaens succesvol af

Vion rondt overnameproces rundvleeslachterij Adriaens succesvol af

Vion heeft het overnameproces van de rundveeslachterij Adriaens in België succesvol afgerond. Het bedrijf begint met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.‘In de afgelopen periode hebben we de overname voorbereid in nauwe samenwerking met het managementteam van Adriaens’, zegt Ronald...

Rendac gaat restmateriaal van slachterijen duurzamer verwaarden

Rendac gaat restmateriaal van slachterijen duurzamer verwaarden

Rendac, verwerker van dierlijk restmateriaal, gaat haar productie verder verduurzamen door een gedeelte van haar aanvoer separaat te verwerken. Op deze manier kan het bedrijf zowel haar duurzame energieproductie verhogen als inspelen op de verwachte toenemende vraag naar organische meststoffen. Het gaat hierbij om zogenaamde categorie 2 slachtbijproducten.Op...