Veggie Challenge maand om vleesconsumptie te verminderen

8.4-Black-Bean-Vega-Burger-HR-logo

ProVeg begin met de promotie van de Veggie Challenge maand die 1 januari van start gaat. Het initiatief dat ontstond in Nederland, daagt nu wereldwijd mensen uit om een maand lang te minderen met vlees.

Deelnemers kiezen zelf hun uitdaging: van 1 dag geen vlees tot een maand volledig plantaardig. Iedereen mag gratis deelnemen. Deelnemers krijgen na aanmelding tips, coaching, recepten en een app voor handige weekmenu’s en boodschappenlijstjes. Alles om hun goede voornemen makkelijker vol te houden. De Veggie Challenge maand wordt in Nederland ondersteund door organisaties als Vivera, Yoghurt Barn, Vegan Masters, Good Chef en Stichting Doen.

Supermarktsafari

‘De Veggie Challenge App maakt plantaardig eten makkelijker, zeker in tijden waarin simpele dingen zoals een bezoek aan de supermarkt voelen als een mondkapjes-safari’, vertelt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg, een goed doel dat gelooft dat lekker eten, duurzaamheid en gezonde keuzes hand in hand gaan. ‘Alle mensen deugen, wat je huidige manier van eten ook is. Wij zien onze rol in het makkelijker maken om te kiezen voor kleurrijk, plantaardig eten waar je echt blij van wordt. In de App vind je makkelijk te maken recepten, weekmenu’s en boodschappenlijstjes. Je kunt zelfs een box bestellen waardoor alle ingrediënten bij je aan huis geleverd worden.’

Voedsel verbindt

‘Nu we allemaal afstand moeten houden, kan eten ons in 2021 dichter bij elkaar brengen en plezier brengen. Voedsel verbindt. Dat op 1 januari duizenden mensen tegelijk samen starten met de Veggie Challenge, maakt meedoen voor veel deelnemers leuker en lichter’, aldus Vrindts. Wie zich inschrijft, krijgt een persoonlijke online coach en wordt deel van een online mentorgroepje via WhatsApp. ‘Je doet het niet alleen. Zelfs al zit je in quarantaine of kom je amper buiten, eten moet je toch drie keer per dag. De Veggie Challenge is een ideale kans om via voedsel gelijkgezinden te leren kennen, met vrienden recept foto’s uit te wisselen of met thuiswerkende collega’s kooktips te delen. Elke dag krijg je een nieuwe uitdaging via de app en kan je beloningen verdienen.’

Internationaal

Bijna 300.000 mensen uit 82 landen deden al mee aan de Veggie Challenge. De stichting breidt haar activiteiten snel uit naar extra landen en taalgebieden. Zo gingen dit jaar een Poolse en een Spaanse versie live, na het succes van de campagne in Nederland, België, Duitsland, Zuid-Afrika, VS en Verenigd Koninkrijk.

 
Lees ook
KLM schrapt vlees van menu

KLM schrapt vlees van menu

KLM schrapt vlees van het menu van de toeristenklasse tijdens vluchten. Dit laat de luchtvaartmaatschappij weten aan De Telegraaf. De maatregel is niet in het kader van bezuinigingen, maar is onderdeel van het thema verduurzamen binnen de maatschappij. In de toeristenklasse wordt momenteel bij vluchten binnen Europa al geen vlees meer aangeboden;...

Vleesconsumptie blijft komende 10 jaar toenemen

Vleesconsumptie blijft komende 10 jaar toenemen

De vleesconsumptie blijft de komende tien jaar groeien, maar minder snel dan de afgelopen jaren. De vraag naar pluimveevlees stijgt het meest. Dat voorspellen OESO en FAO.

Nederlanders eten jaarlijks bijna 36 kilo vlees

Nederlanders eten jaarlijks bijna 36 kilo vlees

De Nederlandse vleesconsumptie ligt op bijna 36 kilo per jaar. Mannen eten gemiddeld 800 gram per week, vrouwen 550 gram. Dat is meer dan het advies van de Schijf van Vijf, namelijk maximaal 500 gram vlees. Het Voedingscentrum meer plantaardig en minder dierlijk eten. Dat is beter voor de gezondheid en het milieu.