Veggie Challenge maand om vleesconsumptie te verminderen

8.4-Black-Bean-Vega-Burger-HR-logo

ProVeg begin met de promotie van de Veggie Challenge maand die 1 januari van start gaat. Het initiatief dat ontstond in Nederland, daagt nu wereldwijd mensen uit om een maand lang te minderen met vlees.

Deelnemers kiezen zelf hun uitdaging: van 1 dag geen vlees tot een maand volledig plantaardig. Iedereen mag gratis deelnemen. Deelnemers krijgen na aanmelding tips, coaching, recepten en een app voor handige weekmenu’s en boodschappenlijstjes. Alles om hun goede voornemen makkelijker vol te houden. De Veggie Challenge maand wordt in Nederland ondersteund door organisaties als Vivera, Yoghurt Barn, Vegan Masters, Good Chef en Stichting Doen.

Supermarktsafari

‘De Veggie Challenge App maakt plantaardig eten makkelijker, zeker in tijden waarin simpele dingen zoals een bezoek aan de supermarkt voelen als een mondkapjes-safari’, vertelt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg, een goed doel dat gelooft dat lekker eten, duurzaamheid en gezonde keuzes hand in hand gaan. ‘Alle mensen deugen, wat je huidige manier van eten ook is. Wij zien onze rol in het makkelijker maken om te kiezen voor kleurrijk, plantaardig eten waar je echt blij van wordt. In de App vind je makkelijk te maken recepten, weekmenu’s en boodschappenlijstjes. Je kunt zelfs een box bestellen waardoor alle ingrediënten bij je aan huis geleverd worden.’

Voedsel verbindt

‘Nu we allemaal afstand moeten houden, kan eten ons in 2021 dichter bij elkaar brengen en plezier brengen. Voedsel verbindt. Dat op 1 januari duizenden mensen tegelijk samen starten met de Veggie Challenge, maakt meedoen voor veel deelnemers leuker en lichter’, aldus Vrindts. Wie zich inschrijft, krijgt een persoonlijke online coach en wordt deel van een online mentorgroepje via WhatsApp. ‘Je doet het niet alleen. Zelfs al zit je in quarantaine of kom je amper buiten, eten moet je toch drie keer per dag. De Veggie Challenge is een ideale kans om via voedsel gelijkgezinden te leren kennen, met vrienden recept foto’s uit te wisselen of met thuiswerkende collega’s kooktips te delen. Elke dag krijg je een nieuwe uitdaging via de app en kan je beloningen verdienen.’

Internationaal

Bijna 300.000 mensen uit 82 landen deden al mee aan de Veggie Challenge. De stichting breidt haar activiteiten snel uit naar extra landen en taalgebieden. Zo gingen dit jaar een Poolse en een Spaanse versie live, na het succes van de campagne in Nederland, België, Duitsland, Zuid-Afrika, VS en Verenigd Koninkrijk.

 
Lees ook
CBS: 8 op de 10 Nederlanders eet niet dagelijks vlees

CBS: 8 op de 10 Nederlanders eet niet dagelijks vlees

Acht op de tien Nederlanders eet niet dagelijk vlees. Dat blijkt uit onderzoek Belevingen 2020 van het CBS. Volgens de cijfers eet 45 procent van de ondervraagden maximaal vier dagen in de week vlees, 5 procent eet nooit vlees.

Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Fastfood keten Burger King introduceert twee nieuwe plantaardige producten: een vegan Long Chicken en Nuggets.

‘Vegetariërs vertonen minder tekens van ziekte dan vleeseters’

‘Vegetariërs vertonen minder tekens van ziekte dan vleeseters’

Vegetariërs vertonen minder indicaties van een aanwezige ziekte dan vleeseters, schrijft MedicalXpress over onderzoek van de universiteit van Glasgow.