Varkens in Nood krijgt gelijk omtrent video Vion

dierenrecht-pig-19853801920

Varkens in Nood heeft gelijk gekregen van de Reclame Code Commissie (RCC) dat Vion in een video over het slachtproces de consument essentiële informatie heeft onthouden en daardoor een onvolledig en te rooskleurig beeld schetst. Dit is in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code. Vion wordt gesommeerd niet meer op deze wijze reclame te maken.

Naar aanleiding van de misstanden in een Belgische slachterij heeft Vion video’s gepubliceerd op hun website over het slachtproces bij Vion van varkens en runderen. Varkens in Nood diende een klacht bij de RCC in over de video van het varkensslachtproces. Hierin werd getoond hoe varkens voor de slacht in een bedwelmingsmachine worden geleid en daar vervolgens weer uitrollen. Wat er tussen beide momenten gebeurt, is niet in beeld.

Nieuwe video

Tegen deze misleiding diende Varkens in Nood een klacht in bij de RCC, die de stichting voor 100 procent in het gelijk stelt. Vion heeft inmiddels de video van de website verwijderd. Een woordvoerster van Vion heeft eind april al laten weten dat er een nieuw filmpje wordt gemaakt, waarin ook het bedwelmingsproces wordt getoond.

Lees ook
Tjarda Klimp nieuwe CFO Vion

Tjarda Klimp nieuwe CFO Vion

Vion Food Group heeft een nieuwe financiële topvrouw. Per 1 november vervult Tjarda Klimp de functie van CFO.

Vion: koploper in duurzame inzetbaarheid

Vion: koploper in duurzame inzetbaarheid

Werk maken van de duurzame inzetbaarheid (DI) van medewerkers is een veel besproken onderwerp binnen organisaties. Het wordt meegenomen in strategische jaarplannen – HR-rapportages staan bol van dit begrip – maar ook in de media wordt geregeld aandacht besteed aan duurzame inzetbaarheid. Maar wat betekent het nou precies? Daniëlle van de Ven en Roy...

CFO John Morssink vertrekt bij Vion

CFO John Morssink vertrekt bij Vion

Financiële topman John Morssink vertrekt 1 september 2021 bij Vion. Wie zijn opvolger wordt, is nog onbekend. Daarnaast is Cis Van Doninck sinds 1 juni toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Vion.