Varkens in Nood biedt Vleeswijzer

13 augustus 2012 Tom van der Meer

AMSTERDAM - Na de viswijzer komt er voor consumenten in de supermarkt nu ook een vleeswijzer. Varkens in Nood presenteert de wijzer op een kaartje dat in de portemonnee past.

AMSTERDAM - Na de viswijzer komt er voor consumenten in de supermarkt nu ook een vleeswijzerVarkens in Nood presenteert de wijzer op een kaartje dat in de portemonnee past.


De wijzer wordt vandaag geïntroduceerd en geeft de klant per vleessoort informatie over de dier- en milieuvriendelijkheid ervan, meldt Slagerswereld.


Biologisch rundergehakt scoort bijvoorbeeld goed qua diervriendelijkheid, maar slecht op het terrein van milieubelasting.


Kip, aan de andere kant, scoort goed op het gebied van milieuvriendelijkheid, maar slecht op het gebied van diervriendelijkheid. De dieren hebben op een klein oppervlak geleefd en op die manier weinig schade aangericht aan het milieu. Maar de kwaliteit van hun leven was, volgens de normen van Varkens in Nood, niet erg goed.


De organisatie heeft ook nog een rangijst samengesteld waarbij het gemiddelde is berekend van dier- en milieuvriendelijkheid van producten. Vleesvervangers scoren erg hoog op die lijst.


Download de vleeswijzer


Lees ook:

COV verwerpt Vleeswijzer (27 oktober 2009)

Vleeswijzer is flut (27 oktober 2009)

Verburg: niet ingrijpen in prijsstunts vlees (4 september 2009)

'Supers promoten wél biologisch vlees' (28 juli 2009)

Vleessector is gestunt met vlees beu (27 juli 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Varkens in Nood

Alle berichten over vleesconsumptie

Altijd op de hoogte blijven?