Tönnies raakt exportvergunning China kwijt

attachment-001_food-image-VLS13124I01

Het Duitse slachterijconcern Tönnies mag vanuit zijn locaties in Rheda-Wiedenbrück en Weissenfels tijdelijk geen varkensvlees naar China exporteren. Naar verluidt zouden er op die twee locaties veterinaire fouten zijn geconstateerd. Tönnies is in gesprek met de Chinese overheid en is ervan overtuigd dat het de exportvergunning snel weer terug krijgt.

André Vielstädte, woordvoerder van Tönnies zegt dat de redenen van het intrekken van de vergunning onbekend zijn. 'Wanneer er meer informatie bekend is over de redenen van het intrekken van de exportvergunning, gaan we samen met de Chinese overheid op zoek naar een oplossing.'

China is een belangrijke exportmarkt voor varkensvlees uit de EU. Vooral dankzij de stijgende Chinese vraag naar varkensvlees, stegen het afgelopen jaar de Nederlandse en Duitse varkensprijzen. Als Tönnies lang geen varkensvlees naar China mag exporteren, is het aannemelijk dat ze hun varkensprijzen moeten laten zakken.

Lees ook
Vergunning slachterij IJsselstein vernietigd

Vergunning slachterij IJsselstein vernietigd

De rechtbank Midden-Nederland heeft de vergunningen van zeventien veehouderijen en een slachterij in de provincie Utrecht vernietigd. Het gaat om eerder genomen stikstofbesluiten van de provincie.

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...

NVWA sluit tijdelijk slachterij Gosschalk

NVWA sluit tijdelijk slachterij Gosschalk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft de slachthuiserkenning van slachterij Gosschalk geschorst. Dit betekent dat er voorlopig niet geslacht mag worden. De werkzaamheden van het bedrijf waarbij niet met levende dieren wordt gewerkt mogen wel doorgaan.