De Pali Group stopt met de activiteiten van de varkensslachterij Pali Geldrop. Vanaf 1 april 2024 gebeurt het slachten van de vleesvarkens bij de Compaxo Groep op de locatie in Zevenaar. De verdere verwerking blijft wel deels bij Pali Meat in Oss plaatsvinden.

Voor het verbeteren van de kosten-efficiëntie en om de juiste marktprijs te kunnen blijven moet Pali Group de slachterij in Geldrop eigenlijk uitbreiden. Maar dit is niet mogelijk vanwege beperkingen in de vergunning. Tegelijkertijd wil de Compaxo Groep de locatie in Zevenaar verder laten groeien. De twee bedrijven werken al ruim twintig jaar samen. Het verder uitbreiden van deze samenwerking is een logische optie.

Intensivering samenwerking

In het bericht op de website spreekt Pali dan ook van een verdere intensivering van de samenwerking. “Met de overname van de slachtactiviteiten van Pali Geldrop kan Compaxo haar doelstellingen realiseren en de onlangs gerealiseerde nieuwbouw beter benutten.” De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog wel goedkeuring verlenen aan de overname van de slachtactiviteiten.

Pali Groep

Het Brabantse familiebedrijf Pali Group produceert meer dan 60 jaar varkens-, kalfs- en geitenvlees. Het bedrijf bestaat sinds 1959 en heeft het hoofdkantoor in Den Bosch. Er werken ruim 1.000 medewerkers verspreidt over de verschillende locaties. Onder de Pali Group vallen merken als Vitelco, Pali Meat en Smaakvolvlees.nl.

Compaxo Groep

Het familiebedrijf Compaxo ontwikkelde zich in 127 jaar van slagerij in de binnenstad van Gouda tot een grote slachterij en vleesverwerker. Inmiddels staat de vijfde generatie van de familie Van der Post aan het roer. De slachterij divisie is gevestigd te Zevenaar, de vleesverwerking heeft vestigingen in Gouda (tevens hoofdkantoor), Belfeld en Almere. Dagelijks werken er 1.200 medewerkers voor de Compaxo Groep.

Altijd op de hoogte blijven?