Tijdelijke importmaatregelen China grotendeels ingetrokken

COV

De tijdelijke importmaatregelen die China eind juni stelde voor varkensvlees zijn inmiddels grotendeels ingetrokken. Dat laat Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), desgevraagd aan Vleesmagazine weten.

‘Inmiddels zijn de maatregelen op twee Nederlandse productielocaties na weer ingetrokken. We verwachten dat deze ook op zeer korte termijn vrijkomen. We hebben samen met de bedrijven en de Nederlandse overheid de afgelopen periode hard gewerkt om dit mogelijk te maken’, zegt Van der Kruijk namens de COV.

Vanwege de hernieuwde problemen met Covid-19 in Beijing, nam China eind juni zeer ingrijpende maatregelen bij de import van voedingsmiddelen. Een van de Chinese verklaringen voor de nieuwe uitbraak was een mogelijke relatie met de import van zalm. En hoewel onderzoek en wetenschap aangeven dat COVID-19 niet overgedragen kan worden via voedingsmiddelen, wilde China in kaart brengen hoe de coronasituatie is in de vele landen die voedingsmiddelen naar China exporteren. Dit gebeurde zowel in Europa als in Noord en Zuid-Amerika. In verschillende landen uit al deze werelddelen zette China de export vanuit voedingsmiddelenbedrijven tijdelijk stop.

 
Lees ook
COV reageert op kamerdebat over misstanden in de slachterij

COV reageert op kamerdebat over misstanden in de slachterij

De Tweede Kamer debatteerde 17 mei over ‘de voortdurende misstanden in slachterijen’. Het debat leverde 18 moties op, die volgens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) overwegend overbodig, onnodig en onuitvoerbaar zijn.

Henny Swinkels ontvangt eerste COV Erepenning

Henny Swinkels ontvangt eerste COV Erepenning

De Centrale Organisatie voor de Vleessector heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering de eerste COV Erepenning uitgereikt aan Henny Swinkels vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse roodvleessector. Niet alleen kreeg hij de eerste penning, deze is ook naar hem vernoemd.

Vurig genieten!

Vurig genieten!

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.