Tijdelijke importmaatregelen China grotendeels ingetrokken

De tijdelijke importmaatregelen die China eind juni stelde voor varkensvlees zijn inmiddels grotendeels ingetrokken. Dat laat Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), desgevraagd aan Vleesmagazine weten.

‘Inmiddels zijn de maatregelen op twee Nederlandse productielocaties na weer ingetrokken. We verwachten dat deze ook op zeer korte termijn vrijkomen. We hebben samen met de bedrijven en de Nederlandse overheid de afgelopen periode hard gewerkt om dit mogelijk te maken’, zegt Van der Kruijk namens de COV.

Vanwege de hernieuwde problemen met Covid-19 in Beijing, nam China eind juni zeer ingrijpende maatregelen bij de import van voedingsmiddelen. Een van de Chinese verklaringen voor de nieuwe uitbraak was een mogelijke relatie met de import van zalm. En hoewel onderzoek en wetenschap aangeven dat COVID-19 niet overgedragen kan worden via voedingsmiddelen, wilde China in kaart brengen hoe de coronasituatie is in de vele landen die voedingsmiddelen naar China exporteren. Dit gebeurde zowel in Europa als in Noord en Zuid-Amerika. In verschillende landen uit al deze werelddelen zette China de export vanuit voedingsmiddelenbedrijven tijdelijk stop.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland

Biologische varkensvleesketen Der Grüne Weg gestart in Duitsland

De Groene Weg, leverancier van biologisch vlees, betreedt de Duitse markt met Der Grüne Weg. De dochteronderneming startte onlangs met de verwerking van biologische varkens uit Thüringen en heeft nu officieel zijn eerste biologische varkensvleesketen in Duitsland gelanceerd.

Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’

Ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’

Het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) organiseert op 1 februari de ketenkennisdialoog ‘De smaken van duurzamer varkensvlees’.

Op ons bordje

Op ons bordje

In de moderne slagerij wordt er steeds meer gebruik gemaakt van verschillende bereidingstechnieken, zoals bakken, braden, grillen, stoven, sous-vide en steriliseren. Mijn opa (daar is-ie weer) had veel minder mogelijkheden op dat gebied.