Teksten Warenwet nu in handige boekvorm

attachment-001_food-image-1570164

De Warenwet en diverse verordeningen van de Europese Unie stellen uitvoerige eisen aan het bereiden en verhandelen van levensmiddelen. De samenstellers van het recent verschenen boek 'Teksten Warenwet 2014 - 2015' maakten een selectie uit deze uitgebreide regelgeving.

Het boek is bestemd voor iedere producent, consument, student of anderszins geïnteresseerde, die op de hoogte wil zijn van de belangrijkste Nederlandse en Europese regels voor levensmiddelen.

In deze elfde druk staan de algemene regels die gelden voor alle levensmiddelen en de belangrijkste specifieke bepalingen voor enkele groepen levensmiddelen. Zo zijn er voorschriften te vinden voor onder andere bereiding en behandeling, hygiëne(codes), additieven, etikettering, genetisch gemodificeerde levensmiddelen, doorstraalde waren,  voedingswaarde-informatie, producten voor bijzondere voeding, vitamines, mineralen en verontreinigingen. Maar ook de specifieke regels voor voedingssupplementen en zuivel zijn in het boek opgenomen.

Nieuw in deze editie is onder andere het Warenwetbesluit informatie levensmiddelen, voor de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten. Iedere tekst is voorzien van trefwoorden in de marge.

Teksten Warenwet editie 2014-2015
Redactie: mr. B.J. Beer en mr. drs. M.A. van Vugt
Sdu Uitgevers, 2014, ISBN 9789012393416

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
‘Veel vraag naar voorzetapparatuur’

‘Veel vraag naar voorzetapparatuur’

Het personeelstekort is ook in de vleesbranche een probleem. Machineleveranciers spelen eropin met ‘slimme machines’ en meer aandacht voor automatisering om de processen vloeiender te laten verlopen. Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Tim Heuvelmans van Havantec.

‘Huidverpakkingen bieden mogelijkheid voor betere productpresentatie’

‘Huidverpakkingen bieden mogelijkheid voor betere productpresentatie’

Voorverpakken en gepersonaliseerd verpakken zijn in opkomst in de vleesbranche. Daarnaast is de aandacht voor duurzaamheid onverminderd hoog. Ook voor speciale feestdagen worden steeds innovatievere oplossingen gevonden om de klant maatwerk te kunnen bieden. Een skinpack hoort hier steeds vaker bij. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Hein...

Steeds meer maatwerk in verpakkingen

Steeds meer maatwerk in verpakkingen

Voorverpakken en gepersonaliseerd verpakken zijn in opkomst in de vleesbranche. Daarnaast is de aandacht voor duurzaamheid onverminderd hoog. Ook voor speciale feestdagen worden steeds innovatievere oplossingen gevonden om de klant maatwerk te kunnen bieden. Een skinpack hoort hier steeds vaker bij.