Spareribs Trophy 2019 voor Keurslagerij William Hermanussen

25 juni 2019
Foto: KNS

Keurslagerij en Catering William Hermanussen won gisteravond 24 juni de Spareribs Trophy 2019. Hij kreeg de trofee uit handen van juryvoorzitter René Pluijm tijdens het KNS Inspiratiecongres. Slager William Hermanussen was dolblij. “Voor de tweede keer hebben wij deze vakwedstrijd gewonnen. Wij zijn dan ook super trots, dat we onszelf nu weer de winnaar van de Spareribs Trophy mogen noemen. Deze prijs is een bekroning op ons werk!”

De jury noemde de spareribs van Hermanussen perfect. “De sparerib is volledig in balans. De smaak is heerlijk door een goede kruiding en garing. Een top product, heerlijk voor op de barbecue en ongetwijfeld zeer geliefd bij de consument”, aldus de jury, die naast Pluijm bestond uit de winnaar van 2018 slager John van Tilburg, SVO-docent en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht Ronnie Poeste, en Lida Koelewijn van Keurslagerij Koelewijn. 

De tweede plaats was voor Keurslagerij De Adelaar uit Apeldoorn. De Ambachtelijke Dorpsslagerij uit Amersfoort bezette de derde plaats. De overige finalisten kregen een eervolle vermelding. Dit zijn: Slagerij Aldershof uit Oosterwolde, Keurslager Horst uit Epe, Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen, Keurslager Tim Janssen uit Groesbeek, Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer, Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik uit Leiden en Keurslagerij Koen van Vugt uit Drunen.

Als winnaar van de spareribs trofee mag slager Hermanussen ook zijn spareribs serveren tijdens de Binnenhof Barbecue in Den Haag. Deze barbecue, georganiseerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimvee Verwerkende Industrie (NEPLUVI), vindt plaats op 4 juli.

Altijd op de hoogte blijven?