Slager Duivenvoorden ontvangt Milieukeur

13 augustus 2012 Edwin Rensen

NIEUW-VENNEP - Slagerij Duivenvoorden heeft vanaf deze week varkensvlees met het Milieukeurmerk in de toonbank liggen.

NIEUW-VENNEP - Slagerij Duivenvoorden heeft vanaf deze week varkensvlees met het Milieukeurmerk in de toonbank liggen.

Het vlees is hierdoor volgens de slager niet alleen heel smakelijk, maar ook verantwoord geproduceerd volgens de richtlijnen van het Milieukeur, in samenspraak met de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu.

Voor het varkensvlees werkt slagerij Duivenvoorden samen met De Hoeve, een keten van duurzame varkenshouderijen. Zij voldoen aan de Milieukeurregels, wat betekent dat de varkenshouders een duidelijke bijdrage moeten leveren aan de strijd tegen klimaatverandering en op het gebied van dierenwelzijn.

Lees ook:
Seminar over duurzaam voedsel (18 maart 2010)
Friesland wil ambachtelijk keurmerk (22 februari 2010)
Groothedde levert tussensegment aan SdB, Plus en C1000 (9 februari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over duurzaamheid

Altijd op de hoogte blijven?