Slachthuis Haarlem wordt spookhuis

31 oktober 2019

Het slachthuis in Haarlem staat leeg. Er ligt een plan om het terrein te ontwikkelen tot het Slachthuishof waar bedrijfsruimten, woningen en een popcentrum komen. Maar voor het zover is kun je er terecht om te griezelen. Want van 1 november tot 5 januari 2020 is het een spookhuis.

Hoewel het slachthuis al sinds eind jaren '80 leegstaat is de oude functie van gebouw nog steeds zichtbaar. Het pand hangt nog vol met attributen uit de tijd dat het slachthuis nog in bedrijf was. Meer dan een dozijn kunstenaars gingen aan de slag om er een echt spookhuis van te maken. Ze gebruikten hiervoor licht, geluid, decor, projectie, geur, theater en andere kunstvormen.

Het resultaat is een kunstzinnige ode aan het pand en het abattoir. Bezoekers rijden met een treintje in ongeveer 10 minuten door het voormalig slachthuis. Onderweg zien zij verschillende acts en kunstwerken. "Een bijzonder spektakel voor jong en oud en voor kunstliefhebbers en griezelfans", aldus de organisatie.

De kunstenaars die deelnemen aan dit project zijn onder andere Piet Zwaanswijk, Bethany de Forest, George Anderson, Alexander van Zanten, Michael Helmerhorst, Kiki Weerts, Frank Bulthuis, Harry Arp, Ernst Dullemond en Ap Esenbrink. Phantom Frank van de surfband The Phantom Four verzorgde de soundtrack van de spookhuisrit.

Ga voor meer informatie naar de website.

Altijd op de hoogte blijven?