Sameneenkoekopen.nl lanceert bestelsite voor duurzaam varkensvlees

samen varken logo

Na het succes van de bestelwebsite voor 100 procent traceerbaar, diervriendelijk rundvlees van echte vleesraskoeien lanceert sameneenkoekopen.nl nu een varkensvariant. De nieuwe site www.sameneenvarkenkopen.nl werkt volgens exact hetzelfde principe als haar grotere broer: online (h)eerlijk duurzaam vlees bestellen van echte buitendieren, die geen antibiotica krijgen en die pas geslacht worden als het hele dier is verkocht.

Het vlees is afkomstig van een speciaal geselecteerde boerderij, waar de varkens buiten in alle vrijheid leven. De varkens leven in een besloten gemeenschap, waar ze niet in contact komen met andere varkens. Mede hierdoor is het preventief toedienen van antibiotica niet nodig. Het varken zelf wordt pas geslacht als alle delen zijn verkocht. Het slachten gebeurt volgens de organisatie op een ambachtelijke en zo diervriendelijk mogelijke manier. 'Het vlees is puur natuur, en dat proef je!', aldus Kirsten Marsman van sameneenvarkenkopen.nl. 'Het vlees smaakt zoals varkensvlees hoort te smaken: ouderwets sappig, mals en vol van smaak.'

Vleespakketten

Op de website zijn vleespakketten van verschillende groottes en samenstellingen te bestellen (van eenpersoonspakketten tot pakketten voor vier personen of meer). Ze bevatten vijftien verschillende soorten vlees, zoals karbonade, rollade, ambachtelijke rookworst en varkensmedaillon. Het vlees wordt diep-gekoeld, vacuümverpakt in keurige porties en in een speciaal ontwikkelde duurzame retour-koelbox aan huis geleverd. Het vlees kan direct gebruikt of ingevroren worden.

Debuutsucces

Na de lancering van de nieuwe site afgelopen weekend zijn er veel varkens verkocht. 'We wisten dat er veel vraag was naar eerlijk varkensvlees, maar dit debuutsucces overtreft onze stoutste verwachtingen', aldus Huub Marsman, die samen met zijn vrouw Kirsten initiatiefnemer is van beide websites.

samen-varken-kopen-300x200
Lees ook
Het bijzondere vlees van de koeien van Ad Lam

Het bijzondere vlees van de koeien van Ad Lam

De jarenlange samenwerking tussen slager Pepijn Putman en vleesveehouder Ad Lam wordt getypeerd door drie gezamenlijke drijfveren: respectvol omgaan met dieren, werken met grondstoffen van topkwaliteit en het streven naar het lekkerste, meest malse stukje vlees voor de klant. “Ik wil niet goedkoop, ik wil een goede kwaliteit.”

Hoe toegankelijk is uw website?

Hoe toegankelijk is uw website?

Online wordt steeds belangrijker en een goede website is daarvoor essentieel. Vanaf 2022 gelden er toegankelijkheidseisen voor online communicatie. Wilt u weten of uw website hieraan voldoet? Doe dan de zelfscan Is mijn site toegankelijk.

SVO studenten bezoeken biologische Angusfokkerij

SVO studenten bezoeken biologische Angusfokkerij

Studenten van de SVO vakopleiding food in Goes bezochten de Biologische Angusfokkerij Poelzicht in ’s Heer Abtskerke. Onder begeleiding van hun praktijk vakdocent Adriaan van Moort kregen ze op de boerderij tekst en uitleg van René de Wilde en zijn vrouw Christine.