Ruim 295.000 bezoekers voor Food Truck Festival TREK

21 september 2016

NIJMEGEN - Het derde seizoen van Food Truck Festival TREK trok in totaal ruim 295.000 bezoekers in negen steden. Vorig jaar waren dit nog 260.000 bezoekers in acht steden. Het rondreizende festival ging in mei van start in Rotterdam en kwam onlangs tot een einde in Den Haag.

Openluchtrestaurant

TREK toverde de stadsparken van Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, nieuwkomer Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag om tot een groot openluchtrestaurant met mobiele keukens waarbij eten, drinken, live muziek en kleinkunst werden gecombineerd. Utrecht en ’s-Hertogenbosch werden het best bezocht met respectievelijk 45.000 en 41.000 bezoekers.

Van hartig tot zoet

Op de festivals waren een grote verscheidenheid aan foodtrucks, waar tal van verschillende gerechten werden bereid in mobiele keukens, van hartig tot zoet. Veel eigenaren hadden speciale gerechten ontwikkeld om in hun foodtruck ter plekke te kunnen bereiden. Zo was op de locatie in Nijmegen bijvoorbeeld de aubergine-caravan, waar Baba Ganoush werd bereid: een klein broodje met gegrilde aubergine en een puree van kikkererwten. Er waren buschettes met allerlei vleesbeleg, verschillende burgers, maar ook yoghurt, crêpes en fruitijsjes bij de ‘Meisjes met ijsjes’. Bij ‘Madame Cocos’ werden cocosmacronen gebakken met allerlei vullingen: van chocola tot gember. In de Turkse foodtruck van Arzu was baklava te koop.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?