Bakker en slager slaan handen ineen voor Feanster snack

Feanster snack_Facebook Bakker by Boonstra

Foto: Facebook Bakkerij By Boonstra

Bakkerij By Boonstra en Keurslager Zijlstra brengen samen de Feanster snack, pulled pork op een broodje van bladerdeeg. Klanten zijn enthousiast over het product, vertellen de bakker en slager aan de Heerenveense courant.

De ondernemingen van bakker Roel Boonstra en slager Eduard Zijlstra zijn beide gevestigdaan de Pleinweg. Al snel vonden ze elkaar in de liefde voor het ambacht. Al snel gingen de twee samenwerken. Zijlstra leverde vleeswaren en vlees voor de belegde broodjes en saucijzenbroodjes van de bakker, terwijl Boonsta het brood voor de barbecueboxen van de slager verzorgde. 

Feanster snack

De Feanster snack is de nieuwste vondst. "De bodem van Boonstra, met de pulled pork van Zijlstra", staat op Facebook te lezen. In de Heerenveense Courant vertelt Boonstra dat hij in een gesprek met Zijlstra zich afvroeg hoe een product wat zij samen zouden ontwikkelen, eruit zou zien. Zijlstra stelde toen voor om iets te doen met zijn pulled pork. Boonstra besloot dit te combineren met een bodem van gerezen bladerdeeg, dat de bakker zelf met de hand maakt. Het resultaat is de Feanster snack.

Bakker by Boonstra

Bakkerij by Boonstra is een ambachtelijke bakker met twee vestigingen in Heereveen. De bakkerij is actief sinds 1687, waar al tien generaties een lid van de familie Boonstra aan het roer staat. Het assortiment bestaat niet alleen uit producten waarvan de recepten zijn overgedragen van vader op zoon. Ook is er ruimte voor innovatie en nieuwe producten. 

Keurslager Zijlstra

Keurslager Zijlstra heeft twee locaties. Één in Heereveen en één in Sneek. De slagerij is sinds 1955 gevestigd in Heereveen. Aan het roer staan de gebroeders Zijlstra, Eduard en Wilmar met zijn vrouw Isabelle. In het assortiment zitten naast vlees, vleeswaren, worst (uit eigen worstmakerij) ook maaltijden, salades en snacks. De slager staat bekend om zijn droge worst, een product waar ze al vele prijzen mee hebben gewonnen. 

Bron: Heerenveense Courant

Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt Keurslager het op tegen Bakker Bart, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...