Roy Hoogmoet wint Baas BBQ Makro 2017

12 juni 2017

De landelijke barbecue finale onder ondernemers vond afgelopen weekend plaats bij Makro in Vianen. Maar liefst 17 winnaars van regionale wedstrijden streden om de landelijke titel Baas BBQ Makro 2017. Een deskundige jury met onder meer topchef Jeroen Robberegt en barbecuespecialist René Ausema riep Roy Hoogmoet tot winnaar uit.

Eerste ronde

Alles stond zaterdag bij Makro Vianen in het teken van barbecue. Voor de ingang van de vestiging was een groot terrein ingericht voor deze landelijke eindstrijd. De 17 deelnemers gingen in de eerste ronde in twee poules van start. De opdracht was een stuk vlees met behulp van kruiden en groenten zo goed mogelijk te bereiden en op een mooie en verrassende manier op te dienen. De beste zes gingen door naar de finaleronde

Finale

De finalisten ontvingen in de finale een super mystery-box met vlees, vis en schaal- en schelpdieren. Zij kregen anderhalf uur om heerlijke barbecuegerechten te bereiden. Jurylid Jeroen Robberegt prees het niveau: “De deelnemers hadden veel ingrediënten in korte tijd te verwerken, dan moet je echt weten wat je doet en goed kunnen barbecueën.”

Baas BBQ Makro 2017

Uiteindelijk won Roy Hoogmoet. Hij mag zich een jaar lang Baas BBQ Makro noemen. Hij ontving als hoofdprijs een volledige Weber barbecueset. Makro is van plan deze barbecuecompetitie jaarlijks onder haar klanten te organiseren.

Altijd op de hoogte blijven?