BBQ+ wint Europees Kampioenschap BBQ 2023

3 november 2023 Pixabay
BBQ+, het team van kalfsvleesspecialist Mano Zaal van kalverslachterij Vanlommel uit het Belgische Olen is Europees Kampioen BBQ 2023. Daarnaast won het team ook de titel Internationaal Team van het Jaar.

Het BBQ+ team won de titels van Europees kampioen Overall 2023 en Internationaal Team van het Jaar in Europa 2023  tijdens de KCBS European BBQ competitie. Deze competitie is de grootste BBQ-competitie ter wereld, die plaatsvond tussen 1 november 2022 tot en met 31 oktober 2023.

KCBS European BBQ competitie 2023

De KCBS European BBQ competitie 2023 bestaat uit vijfentwintig wedstrijden in tien verschillende Europese landen. 137 diverse teams van over het hele continent deden mee aan het kampioenschap. BBQ+ nam deel aan tien internationale competities en verdiende genoeg punten om de titel veilig te stellen.

De Kansas City Barbeque Society (KCBS) organiseert deze BBQ competitie. KCBS is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor de bevordering van de kunst van het barbecueën. Sinds haar oprichting in 1986 heeft KCBS de BBQ-wereld verenigd, standaarden vastgesteld voor BBQ-wedstrijden en talloze BBQ-liefhebbers over de hele wereld geïnspireerd. De KCBS is 's werelds grootste organisatie van barbecue- en grillenthousiastelingen met meer dan 16.000 leden wereldwijd en sanctioneert meer dan 300 barbecuewedstrijden per jaar wereldwijd.

Mano Zaal

BBQ chef Mano Zaal, pitmaster van BBQ+, geboren te Amsterdam en woonachtig in Mol (BE), en werkt als verkoopverantwoordelijke bij kalverslachterij Vanlommel. Hij laat weten vereerd en trots te zijn op de prestaties van zijn team in dit veeleisende seizoen.  Hij wil zijn fans, familie, sponsors en mede-teams bedanken voor hun voortdurende steun en toewijding. "BBQ+ kijkt reikhalzend uit naar de voortzetting van hun BBQ-reis en het vertegenwoordigen van Europa op het wereldtoneel", aldus Zaal.

Altijd op de hoogte blijven?