Poolse joint venture Danish Crown breidt fors uit

13 augustus 2012 redactie

Een product van Sokolow.POZNAN - Het Poolse vleesbedrijf Sokolów, gezamenlijk eigendom van Danish Crown en het Finse HK Ruokatalo, breidt de capaciteit fors uit door de overname van de inboedel van het failliete Pozmeat.

Sokolów krijgt daarmee een moderne productievestiging van 18.000 vierkante meter voor het verwerkingsproces van slacht tot eindproduct in handen. De locatie ligt in Robakow in de buurt van Poznan. Pozmeat verkeert sinds 2 jaar in faillissement en de in 2001 opgeleverde productielocatie ligt ook al geruime tijd stil.

De aankoop stelt Sokolów in staat de bevoorrading van de Midden-Europese markten te verbeteren, waarbij met name ook wordt gedacht aan de niet ver van Poznan liggende regio Berlijn in Duitsland, zo lichten Danish Crown en HK Ruokatalo toe.

De vestiging van Pozmeat heeft ruime mogelijkheden voor verdere uitbreiding van de productiecapaciteit en ligt in het gebied van Polen met de hoogste dichtheid varkenshouderijen. Pozmeat is een bekende merknaam. Het bedrijf heeft al een historie van 100 jaar achter de rug.

Danish Crown en HK Ruokatalo hebben beide de helft van de aandelen van Sokolów in handen. Sokolów is de op één na grootste speler in de Poolse branche. Vorig jaar zette het in binnen- en buitenland 160.000 ton vlees af voor een omzet van rond de 425 miljoen euro. (Correspondent Wim Verseput)

Lees ook:
Finse concurrenten slaan handen ineen

Altijd op de hoogte blijven?