'Poepkippen' mogen weer op de radio

13 augustus 2012 Tom van der Meer

AMSTERDAM - De radiospot waarin Wakker Dier belicht dat vleeskippen hun hele leven lang in de eigen poep staan, mag weer op de radio van de Reclame Code Commissie.

AMSTERDAM - De radiospot waarin Wakker Dier belicht dat vleeskippen hun hele leven lang in de eigen poep staan, mag weer op de radio van de Reclame Code Commissie.


Tegen de spot die dit najaar in de ether voorbij kwam, had iemand een klacht ingediend. De man vond dat de informatie van Wakker Dier niet klopte.


De Reclame Code Commissie heeft alle gegevens afgewogen en oordeelt dat de kippen dan wel niet tot hun enkels in de stront staan, maar wel dat hun pootjes niet van de eigen ontlasting af komen.


Gemarineerd in poep

'Feitelijk is een kippenpootje in de supermarkt eerst wekenlang 'gemarineerd' in de poep. Vies, maar vooral zielig, want het brandt in de huid van miljoenen levende kuikens'', meldt een woordvoerster van de dierenwelzijnsorganisatie. Driekwart van alle vleeskippen heeft volgens haar voetzoolontstekingen.


Volgens de commissie staat het vast dat de stallen vanaf het moment dat de kuikens worden binnengebracht om te worden vetgemest tot aan het moment dat ze worden geslacht, niet worden schoongemaakt.


Ze vindt ook dat Wakker Dier aannemelijk heeft gemaakt dat de genoemde omstandigheden een probleem vormen voor de gezondheid van de kippen.


Lees ook:

Kiloknaller nieuw doelwit Wakker Dier (9 oktober 2009)

Spotje kalfsvlees niet meer op televisie (3 okotber 2009)

Wakker Dier vangt bot met kipcampagne (13 augustus 2008)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Wakker Dier

Altijd op de hoogte blijven?