Worst carnaval ever! Bakkerij Van Keulen haakt in

worstt carnaval

Wordt het de Worst carnaval ever in 2021!? Als het aan Bakkerij Van Keulen in de Bommelerwaard ligt niet. De inventieve bakkers hebben een worstenbroodjesbox bedacht, de bestelling lopen storm.

De bakkerijketen lanceerde vrijdag 2 januari een worstenbroodjesbox onder de slogan: Worstcarnavalever. De eerste dag werden er al honderd pakketten besteld. Ook diverse landelijke media hebben het opgepikt, van de Telegraaf tot Jan-Willem Start Op noemt het in zijn uitzending op NPO Radio 2 (op 1.40 minuut).

Voor de best Carnavals Friend Forever (CFF)

De worstenbroodjes in de papieren doos zijn volgens mede-eigenaar Johan Van ’t Zelfde ook uitermate geschikt als verrassing voor je CFF: je Carnavals Friend Forever. ‘Om de échte carnavalsvierders een hart onder de riem te steken kunnen klanten hun CFF verrassen met een heerlijke box luxe Brabantse Worstenbroodjes. Om toch even aan carnaval te ruiken in een jaar dat samen worstenbroodjes eten na een wilde nacht vol polonaises er niet inzit’, aldus de Van ’t Zelfde.

Spontaan idee benut

De naamgeving ontstond spontaan, vertelt hij. ‘Tijdens een vergadering over taartjes verzuchtte iemand: dit wordt echt de worst carnaval ever.’ Het idee was geboren: een doos worstenbroodjes waarmee je iemand kunt verrassen. ‘Carnavalsvierders hebben vaak een vaste vriendengroep waarmee ze op pad gaan, die kunnen ze nu iets opsturen.’

Grens over

Sommige pakketten gaan ver de Brabantse grens over, richting Randstad. ‘Misschien wel naar mensen die van Brabant naar Amsterdam zijn verhuisd, maar wel elk jaar nog komen carnavallen.’

De worstenbroodjes die straks bezorgd gaan worden, gaan vergezeld van een persoonlijke briefje. De strekking van die briefjes is in bijna alle gevallen: jammer dat we jullie niet zien dit jaar, we missen jullie, volgend jaar gaan we weer.

 
Lees ook
KVK-onderzoek naar starten eigen onderneming

KVK-onderzoek naar starten eigen onderneming

Een eigen bedrijf beginnen. Ruim 4 miljoen Nederlanders dromen ervan, maar toch gaat lang niet iedereen de uitdaging aan. Onzekerheid over de inkomsten is een van de belangrijkste redenen om te twijfelen. Eigen baas zijn is een reden om het wel te doen. Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel (KVK).

Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.

Tips en tricks voor werken in de slagerij bij hoge temperaturen

Tips en tricks voor werken in de slagerij bij hoge temperaturen

De komende dagen wordt het warm in Nederland. Vandaag en morgen verwachtten meteorologen tropische temperaturen en geldt het Nationaal Hitteplan. Hoe ga je om met de hitte in de slagerij?