Peter Broeckx nieuw lid raad van commissarissen Vion

Vion Food Group_HQ

Peter Broeckx maakt per 18 maart 2021 deel uit van de raad van commissarissen van Vion. Ton van der Laan trad op dezelfde datum terug, nadat zijn tweede termijn was beëindigd. Dat maakte Vion op 2 april bekend. 

Broeckx heeft brede internationale ervaring als bestuurslid in de agrarische sector en heeft een achtergrond in de melkveehouderij. Hij heeft de Belgische nationaliteit en beschikt over bestuurlijke ervaring in tal van landbouwbesturen en -organisaties zoals Boerenbond, Agri Investment Fund, AVEVE en Covalis. Van 2007 tot 2015 was hij voorzitter van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam). Tot voor kort was hij voorzitter van de raad van commissarissen van CRV, een Nederlands-Vlaamse coöperatie voor rundveeverbetering.

Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen: "We zijn blij Peter Broeckx als nieuw lid van de raad van commissarissen van Vion te mogen verwelkomen. Met zijn managementervaring in de agrarische sector zal hij zeker waarde toevoegen aan de expertise van de huidige raad van commissarissen."

Ton van der Laan beëindigde op 18 maart 2021 zijn tweede termijen trad terug als lid van de raad van commissarissen. Ton was sinds 24 april 2014 lid van de raad van commissarissen. Ronald Lotgerink, CEO van Vion: "Ton van der Laan bracht uitgebreide strategische kennis en bestuurlijke ervaring in voor een duurzamer landbouw- en voedingsgerelateerd bedrijf. Ik wil hem bedanken voor zijn bijdragen en wens hem het allerbeste."

Bovenstaande wijzigingen betekenen dat de raad van commissarissen van Vion nu bestaat uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vice-voorzitter), Marieke Bax, Martine Snels en Peter Broeckx.

Meer over
Lees ook
Philippe Thomas benoemd tot COO Business Unit Retail

Philippe Thomas benoemd tot COO Business Unit Retail

Vion heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Philippe Thomas als Chief Operating Officer (COO) Business Unit Retail. Hij leidt de nieuwe Business Unit 'Retail' en wordt lid van het executive committee van Vion.Philippe Thomas beschikt over zeventien jaar managementervaring binnen Vion en kent het bedrijf en de markt als geen ander. Hij kwam in 2002...

Vion investeert in plantaardige productie in Leeuwarden

Vion investeert in plantaardige productie in Leeuwarden

Vleesverwerker Vion heeft het voornemen om een productielocatie voor plantaardige producten te openen in Leeuwarden. De topman van het bedrijf, Ronald Lotgerink, heeft eerder dit jaar al aangekondigd vleesvervangers te gaan introduceren als onderdeel van de bedrijfsstrategie om voedselketens te bouwen die aansluiten bij de marktvraag. De Vion productielocatie...

Vion en Dumoulin maken zich hard voor gezonde levensstijl

Vion en Dumoulin maken zich hard voor gezonde levensstijl

Vion is foodpartner van de eerste editie van Tour de Dumoulin en verbindt zich daarmee nadrukkelijker aan een gebalanceerde en gezonde levensstijl.Vanuit liefde voor het wielrennen en de ontwikkeling van de jeugd organiseert prof-wielrenner Tom Dumoulin een jeugdprogramma (tot 14 jaar) en een toertocht (vanaf 15 jaar) over uitdagende routes samengesteld...