Verklaring Vion over verdenking fraude tracering vlees

20 november 2023 Redactie Vleesmagazine Vion

NVWA meldde vrijdag 17 november dat hun opsporingsdienst drie verdachten had aangehouden op verdenking van fraude bij de tracering van vlees. Het blijkt om medewerkers van Vion te gaan. Op de website deelt de vleesproducent de onderstaande verklaring.

In juli 2022 is in de Vion slachterij in Boxtel een ontwormingsmiddel aangetroffen in de lever van één geslacht varken. Dit vormde volgens de NVWA geen risico voor de volksgezondheid. Vion heeft passende maatregelen genomen en de zaak is vorig jaar door Vion in overeenstemming met de NVWA afgehandeld.

Momenteel voert de NVWA echter verder onderzoek uit naar de afwikkeling van dit voorval. Het verbaast Vion dat dit opnieuw aan de orde gesteld wordt en hierover geen contact met Vion is gezocht door de NVWA. Desalniettemin zal Vion haar volledige medewerking verlenen aan het onderzoek en ziet de uitkomst met vertrouwen tegemoet.

In het kader van het onderzoek worden ook enkele van onze medewerkers gehoord door de NVWA. Wij hebben het volste vertrouwen in onze medewerkers en bieden hun volledige ondersteuning.  

Bron: Vion

Altijd op de hoogte blijven?