Opvallende opmars slachter Ameco

13 augustus 2012 Edwin Rensen Directeur Jan van Westreenen van Ameco. Foto: Archief Vleesmagazine

AMSTERDAM - Amsterdam Meat Company (Ameco) timmert flink aan de weg. De omzetten van de slachter stegen de afgelopen jaren van veertig miljoen in 2009, naar vijftig miljoen in 2010 en zestig miljoen in 2011.

AMSTERDAM - Amsterdam Meat Company (Ameco) timmert flink aan de weg. De omzetten van de slachter stegen de afgelopen jaren van veertig miljoen in 2009, naar vijftig miljoen in 2010 en zestig miljoen in 2011.

Directeur Jan van Westreenen is niet verbaasd. ‘Wij zijn snel, werken alleen met Nederlandse runderen en tussen slacht- en productieruimte vindt géén koelonderbreking plaats,’ laat hij Vleesmagazine weten. Amsterdam Meat Company (Ameco) slacht en verwerkt wekelijks tussen de 1200 en 1500 runderen in Abattoir Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 4-14 op het Food Center Amsterdam. Het rundvlees wordt geleverd aan supermarkten, horeca en de vleeswarenindustrie. Ameco werkt enkel met Nederlandse runderen en dat bevordert de versheid van het eindproduct in de schappen van de supermarkt of op de menukaart in het restaurant stelt directeur Jan van Westreenen in zijn kantoor boven het bedrijf.

Een reportage over Ameco in Vleesmagazine van april (verschijningsdatum 17 april)

Altijd op de hoogte blijven?