VanDrie Group breidt uit naar rundvleesmarkt

vandriegroup.

De VanDrie Group heeft een akkoord bereikt over een samenwerking met de Apeldoornse runderslachterij Ameco, die in handen is van de familie Van Westreenen. De twee familiebedrijven zien grote potentie in het combineren van beide productieketens. Ameco zal zelfstandig door de huidige directeur Jan van Westreenen worden geleid.

Afnemers vragen volgens de VanDrie Group steeds meer naar zowel luxe rund- als kalfsvleesproducten. Door de samenwerking kunnen beide partijen beter gehoor geven aan de klantwensen in het luxe vleessegment. Ameco kan hierbij gebruikmaken van de wereldwijde afzetstructuur van VanDrie van zowel binnen Europa als buiten Europa. Daarnaast verwachten de partijen met elkaar grote voordelen te behalen bij de optimale verwaarding van de slachtbijproducten en de huiden. Zowel Ameco als de VanDrie Group zijn familiebedrijven waardoor de bedrijfsculturen overeenkomen.

Voorop in dierenwelzijn

Ameco is sinds 2017 in Apeldoorn in een gloednieuw bedrijfspand gevestigd en heeft een jaaromzet van ongeveer 90 miljoen euro. De technische capaciteit is 2500 runderen per week. Ameco slacht overwegend Nederlandse runderen. De producten gaan voor een groot deel naar de Nederlandse markt. Ameco staat voorop in kwaliteit en dierenwelzijn. Zo worden in de nieuwe slachterij, als eerste in Nederland, de ideeën van de Amerikaanse zoöloog en dierenactiviste Temple Grandin toegepast.

Wereldmarktleider

De VanDrie Group is wereldmarktleider op het gebied van kalfsvlees, kalvervoeders en kalfsvellen. Met een omzet van 2 miljard euro exporteert het bedrijf naar meer dan 60 landen wereldwijd.

Mededingingsautoriteit

De samenwerking zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt. De partijen verwachten dat de mededingingsautoriteit de goedkeuring zal afgeven.

Lees ook
ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

VanDrie Group mag de activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd. Dat laat VanDrie Group weten in een persbericht.

Decoratieve lakenvelder levert fantastisch vlees

Decoratieve lakenvelder levert fantastisch vlees

Parkrunderen worden lakenvelders wel genoemd omdat de koeien met de karakteristieke witte band om het lijf vroeger op landgoederen werden gehouden. De fraaie en weinig eisende dieren zijn geen spectaculaire melkproducenten maar gewild bij hobbyboeren. Fernand de Willigen houdt samen met zijn zoon Niek tachtig lakenvelders en verkoopt hun vlees aan huis.

VanDrie Group faciliteert vrijwillige vaccinatie

VanDrie Group faciliteert vrijwillige vaccinatie

VanDrie Group helpt medewerkers die zich willen laten vaccineren. Er lopen verschillende pilots waar medewerkers zich kunnen laten vaccineren met het Janssen-vaccin. "Op deze manier maken we voor iedereen die dat wil de prik toegankelijk en zetten we in op een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad binnen ons bedrijf", aldus HR Manager Jaap Alders.