Ameco neemt dubbeldoel weiderundvlees op in assortiment

Runderen_unsplash

Foto: Flash Dantz via Unsplash

Klanten van Ameco kunnen voortaan ook bij de rundvleesverwerker terecht voor dubbeldoel weiderundvlees. Dat maakt VanDrie Group, waarvan Ameco onderdeel is, bekend met een persbericht.

Tussen de 20 en 30 procent van de Nederlandse melkkoeien wordt jaarlijks uit de melkproductie gehaald. Daarmee dienen deze koeien een dubbeldoel: namelijk de productie van melk en vlees. Al jaren verwerkt Ameco deze dieren, maar door recente aanpassingen in het productieproces en het kwaliteitsborgingsysteem kan Ameco nu ook de weideganggarantie afgeven.

Weiderundvlees

Dat betekent dat dieren minimaal 120 dagen per jaar 6 uur per dag weidegang moeten hebben gehad op de melkveehouderij van herkomst. Melkveehouders ontvangen boven op de marktconforme prijs een toeslag van 10 eurocent per kilo.

Jan van Westreenen, directeur van Ameco, ziet de meerwaarde van het weiderundvlees voor zowel de klant als de boer: “We zien dat onze afnemers dierenwelzijn erg belangrijk vinden, niet alleen op onze productielocatie maar ook in de schakels daarvoor. Afnemers willen kwaliteitsvlees waarvan de herkomst duidelijk is. We kunnen onze klanten nu voorzien van gecertificeerd weiderundvlees afkomstig van Nederlandse weidegangkoeien waarvoor melkveehouders een toeslag ontvangen." Dit is een plus voor onze klanten én voor de melkveehouders die bij ons leveren.” Volgens Van Westreenen draagt Ameco hiermee bij aan de beschikbaarheid van Nederlands weiderundvlees op de markt. Ook probeert het bedrijf op deze manier kortere ketens te stimuleren.

Ameco

Ameco in Apeldoorn is een rundvleesverwerker die producten maakt voor de retail, horeca en foodservice. Het familiebedrijf werd opgericht in 1960 opgericht door de eerste generatie van de familie van Westreenen. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. In eerste instantie was Ameco actief als veehandel. De familie kocht koeien en verkocht deze aan vleesverwerkers. In 1995 breidde het bedrijf uit met de aankoop van een rundvleesbedrijf en vond de verwerking in het eigen bedrijf plaats. Sinds 2018 werkt Ameco samen met VanDrieGroup.

Dossiers
Lees ook
2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was een goed jaar voor de Ierse voedingsmiddelenexport. Ondanks de coronapandemie en de beperkingen door Brexit steeg de export afgelopen jaar naar een recordbedrag van 13,5 miljard euro. Ierland exporteerde dagelijks bijna 37 miljoen euro aan voedingsmiddelen naar klanten in meer dan 180 landen.

Prijs varkensvlees staat onder druk

Prijs varkensvlees staat onder druk

Vrijwel alle grondstoffen zijn vandaag de dag schaars, met hoge prijzen tot gevolg. Zo ook vlees. Varkensvlees is echter een uitzondering op de regel. Een groot overaanbod van karbonades en hamlappen zorgt voor een gespannen marktsituatie.

Stoofathon Bord Bia

Stoofathon Bord Bia

Bord Bia, de Irish Food Board organiseerde 14 oktober een Stoofathon. Het resulaat waren een Aziatische runderstoof, een zomerse sukade, frisse kokoscurry en meer stoofgerechten met wereldse smaken.